Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημοτών»

Ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα «κοινά» στη σημερινή εποχή απαιτούν νέο μοντέλο άσκησης της δημοτικής εξουσίας, με συλλογικότητα, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό και ενδυνάμωση των διαδικασιών συμμετοχής και ελέγχου. Δεν έχουμε ανάγκη από κομπασμούς αλλά από σύνεση και συναίνεση με γόνιμους και εποικοδομητικούς θεσμικούς διαλόγους, οι οποίοι δεν θα υποκαθίστανται από προσωπικές ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα Μ.Μ.Ε..

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή, επιλέγει τη μονοπωλιακή διαχείριση στην διακυβέρνηση του Δήμου μας. Μια πρόσκληση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτή την φορά, μας ρωτούσε αν θα συγκαλείτο έκτακτο Δ.Σ. για την ψήφιση έργου ανάπλασης πεζοδρομίων «προαποφασισμένου» σημείου της πόλης του Ξυλοκάστρου.

Ερωτούμε: Άλλα σημεία του Δήμου μας, π.χ. στο Δερβένι, σε άλλο σημείο του Ξυλοκάστρου ή και σε άλλη κοινότητα δεν χρήζουν ανάλογων εργασιών επισκευής και ανακατασκευής; Στην ρητορική αυτή ερώτηση, η απάντηση δίνεται μονομερώς από την Δημοτική αρχή, που αποφασίζει μόνη, χωρίς καμία ενημέρωση, διαβούλευση, πρόταση και σύνθεση!

Επιτέλους πρέπει να δοθεί και ουσιαστική απάντηση στο ποιος είναι ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην υλοποίηση των διαφόρων έργων. Αναζητείται ο γόνιμος διάλογος και η εποικοδομητική κριτική.

Η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας του νέου νόμου, εκμεταλλεύεται υπεροπτικά την οριακή πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, παραβλέποντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό οδηγεί σε διαστρέβλωση της δημοκρατικής λειτουργίας εξοβελίζοντας την ουσία του κανόνα της «πλειοψηφίας» δημιουργώντας ταυτοχρόνως σημαντικό έλλειμμα Δημοκρατίας αφού ο πλουραλισμός ως βασική προϋπόθεση στη λειτουργία της Δημοκρατίας απουσιάζει!

Δεν λέμε όχι στο έργο! Θα πρέπει όμως ένα έργο να εκτελείται για τους πολλούς, με προτάσεις και ευθύνη των εκπροσώπων των δημοτών στο Δ.Σ., τις δημοτικές παρατάξεις. Για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή μας καθιστά απόντες! Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητα αλαζονική συμπεριφορά!

Η «Σύμπραξη δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» ψήφισε «παρών» στο μοναδικό θέμα του αποψινού έκτακτου Δ.Σ., θέλοντας να καταδείξει ότι η επιτυχημένη πορεία του Δήμου, αποτελεί και δική μας μέριμνα. Πρόθεση μας, με τη στάση μας και τη συμμετοχή μας, είναι να αναδείξουμε το ήθος, την αποτελεσματικότητα και τις αξίες που εκφράζουν τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την ισότητα και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ξυλόκαστρο 24/06/2020

«Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Φάνης Μπρακούλιας

Σπύρος Μετεβελής

Αποστόλης Μενούνος

Βασίλης Λυμπερόπουλος

Αποστόλης Αγγελίδης

Διαβάστε επίσης