Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Ανοικτή Επιστολή – Από το χθες και το σήμερα για ένα διαφορετικό δημοτικό “αύριο”

Δημοτικές εκλογές. Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Ανοικτή Επιστολή

 «Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται» (*)

Καλέ μου Άνθρωπε και συνδημότη,

σ΄ εσένα  που τέθηκες επικεφαλής και δημιούργησες την «ευκαιριακή σύμπτωση» που ονόμασες κίνηση ή συνδυασμό ή πρόταση ή τίποτα αλλά ποτέ «Παράταξη» και που ποτέ δεν μου παραχώρησες ως Δημότη θεσμικό «βήμα» διαφάνειας και διαλόγου, οφείλω να σου πώ τα εξής :

  1. Όταν αποφασίζεις να εκτεθείς σε τέτοια «θέση», δημιουργείς έναν πυρήνα ομάδος και στη συνέχεια θέτεις κανόνες και αρχές λειτουργίας. Αυτό κυκλοφορεί με τον τίτλο : «Καταστατικό λειτουργίας και πλαίσιο αρχών και θέσεων».
  2. Με βάση τα αναφερόμενα στο καταστατικό σου απευθύνεσαι στην κοινωνία, αναζητάς συνεργάτες, αφουγκράζεσαι και διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου και τον προγραμματικό σου λόγο.
  3. Η απουσία προγράμματος την οποία επέλεξες σε οδήγησε σε ελλειμματικό προγραμματικό λόγο, σε ελεγχόμενες ή λάθος σκέψεις (βλ. δρόμος ήπιας κυκλοφορίας στο Δερβένι, αόριστη ενδυνάμωση δημοτικού προσωπικού, ευκολία υιοθέτησης της μη επεξεργασμένης κατατεθείσης άποψης για το κτίριο του Ειρηνοδικείου κ. α.).
  4. Η απουσία παράταξης σε οδήγησε στην γενικολογία, στην ασάφεια, στην έλλειψη δεσμεύσεων και σε προγραμματικό λόγο χωρίς ιεράρχηση στόχων.
  5. Η επικοινωνιακή σου πολιτική απέτυχε αφού παρουσίασες χαμηλό δείκτη αναγνωρισιμότητας στους δημότες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Έχασες τη μάχη του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αφού ακόμη και σήμερα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα αναφέρεται ότι το πρόγραμμά σου είναι υπό διαμόρφωση!!
  6. Υιοθέτησες με το φυλλάδιό σου λογική μάρκετινγκ «Αλέν Ντελόν» θεωρώντας ως προσωπική σου υπόθεση την «ευκαιριακή σύμπτωση» την οποία δημιούργησες.
  7. Παρουσίασες σοβαρότατες οργανωτικές ελλείψεις με εμφανή την απουσία διεύρυνσης και εισχώρησης στις τοπικές κοινωνίες αλλά και απουσία στρατηγικής στον προγραμματισμό των επισκέψεων, των ομιλιών, των «παρουσιών» της συνοδείας σου αλλά και της παρουσίασης των υποψηφίων σου.
  8. Από την εξέλιξη της πορείας του προγραμματικού «λόγου» ήταν εμφανής η αδυναμία προσαρμογής του λόγου σε επαναπροσεγγίσεις εκτιμήσεων και προβλέψεων σε σχέση με την εξέλιξη των νέων δεδομένων που ανέκυπταν. Ο λόγος ήταν επαναλαμβανόμενος και κουραστικά μονότονος. Με εξαίρεση την κεντρική ομιλία στο Ξυλόκαστρο, στο τελευταίο κουραστικό αλλά ειδικό 15/μερο ο «λόγος» έμοιαζε με εκφορά «ποιήματος» που ο απαγγέλων ήθελε αδιάφορα να ολοκληρώσει κλείνοντας μια τυπική διαδικασία.
  9. Απέτυχες στη δημιουργία ρεύματος «δυναμικής» επειδή κλείστηκες στη «σέχτα» σου αλλά και λόγω έλλειψης ψυχολογίας «ομάδος» οφειλόμενη κατά βάση τόσο στην απουσία δημοτικής κριτικής για το σύνολο των αντιπάλων σου όσο και στην έλλειψη κανόνων και αρχών λειτουργίας.
  10. Πρέπει να αναγνωρισθεί η κοπιώδης προσπάθεια που κατέβαλλες, αλλά δεν δικαιολογείσαι ότι 4 ημέρες μετά τις εκλογές σχετικά με την στάση του β΄γύρου εκφράζεις την προσωπική σου άποψη, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι οι «ενεργοί δημότες» αποτελούν μια ευκαιριακή σύμπτωση!
  11. Το αποτύπωμά σου μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της παραιτήσεώς σου και της διασφάλισης διαδικασιών για την ανάδειξη ενός νέου προσώπου στη θεσμική σου θέση. Τουλάχιστον να προσδιορισθεί εγκαίρως η «αρχή» για ένα νέο δημοτικό «οικοδόμημα» . . . .

Καλέ μου Άνθρωπε να έχεις την υγεία σου και καλή συνέχεια . . . . .

Για τους φίλους που για λόγους αρχών και συναισθήματος υποστήριξα.

Η αυλαία των αυτοδιοικητικών εκλογών έπεσε και πρέπει να κατανοηθεί ότι έκλεισε και ο κύκλος των «Ενεργών Δημοτών». Η ανακοίνωση του επικεφαλής για τη «θέση» σας σχετικά με τον β΄ «γύρο» κατόπιν μονομερούς απόφασής του δείχνει και επιβεβαιώνει την προσωποκεντρική κατεύθυνση αυτής της «ευκαιριακής σύμπτωσης» για την οποία προσπαθήσατε. Οι δημοτικοί σύμβουλοι  που εκλέχθηκαν αδέσμευτοι και μη θωρακισμένοι σε τίποτε απολύτως, με προγραμματικό λόγο και θέσεις σε βάση «έπεα πτερόεντα», φτερά στον άνεμο, θα παρασυρθούν σε κομματικές εξαρτήσεις και μικροπολιτικούς υπολογισμούς, σε συμφωνίες κατά βούληση. Θα το επιτρέψετε;

Η προεκλογική γενικολογία, ασάφεια και αοριστολογία συνεχίζεται εκφρασμένη τώρα στην πρόταση της ανακοίνωσης του επικεφαλής : «Η απλή αναλογική έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις συναινέσεων και συνεργασιών δυνάμεων, που θα αποδείξουν στην πράξη, ποιοι ενδιαφέρονται όχι για την προσωπική ή παραταξιακή επικράτηση, αλλά για την ευημερία και την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.»

Είναι προφανές ότι ο επικεφαλής σας, με δεδομένη τη προσωποκεντρική του αντίληψη και βάση δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο Δήμος μπορεί να κυβερνηθεί με διαφάνεια στη βάση αρχών και κανόνων που προκύπτουν από συλλογικές διαδικασίες, για αυτό και το θεωρεί αδιανόητο. Για αυτόν η συναίνεση και η συνεργασία θα προκύπτει στην πράξη από προσωπική απόφαση ή στάση. Δηλαδή; Ο δρόμος της ανομίας και διαπλοκής θα είναι ορθάνοικτος !! και όχι μόνο …. μας προτρέπει και να μπούμε κιόλας, και χωρίς προστασία! λέγοντας όχι στην αποχή ή στο άκυρο ή λευκό.

Φίλοι μου της «ευκαιριακής μας σύμπτωσης»

Κατά γενική ομολογία χάθηκε μια πενταετία στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει να απορρίπτει την ασκηθείσα δημοτική πολιτική. Το «ευκολάκι» είναι να πείς «απέχω» και ο εμπαιγμός είναι να πείς ότι δεν καθοδηγώ και αφήνω τους υποστηρικτές μου να επιλέξουν δήθεν κατά συνείδηση, μετακυλίοντας την ευθύνη στους ψηφοφόρους και αποκτώντας το δικαίωμα να συναλλάσσομαι.

Το δύσκολο και υπεύθυνο  θα είναι να θέσω 10-12 θέματα τα οποία τα πιστεύω και τα θεωρώ, σύμφωνα με τις αρχές και το πρόγραμμά μου μείζονος σημασίας (αλλά τι να πώ όταν δεν έχω;) και να τα υλοποιήσω με τους υποστηρικτές-εντολείς μου σε συμφωνία διαφάνειας και δημοσιοποίηση αυτών, προκειμένου να μη χαθεί άλλη μια τετραετία. Αλλά είπαμε : άλλο το δημοτικό ωφέλιμο άλλο το προσωποκεντρικό ωφέλιμο!

Φίλοι μου θωρακιστείτε με συλλογικότητα, αξιοπρέπεια και απλά προστατευτείτε . . . . 

Καλή σας τύχη . . . .

 

(*) : Όχι στα πλαίσια της ανθρωποφαγίας αλλά της ευθύτητας και της ανάληψης των ευθυνών.

 

Διαβάστε επίσης