Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Αστραπές και κεραυνοί για το Α΄ εξάμηνο της Δημαρχιακής θητείας

A΄ Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Περιήλθε εις γνώση μας η κατωτέρω ανοικτή επιστολή του κ. Ευάγγελου Τζιαβού προς τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης την οποία και αυτουσίως δημοσιεύομε: 

“Στις 23/4/2020 ο Δήμαρχος κ. Βλάσης Τσιώτος απέστειλε επιστολή προς 2 Υπουργούς και έναν Περιφερειάρχη, με την οποία ζητά την λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των αγροτών-παραγωγών, και μια μικρή βοήθεια, ότι έχετε ευχαρίστηση δηλαδή και αν ….

Η επιστολή αυτή, άνευ οιασδήποτε ουσιαστικής ή πρακτικής αξίας, πέραν της ικανοποιήσεως της υπερβάλλουσας ψυχογενούς τάσεως του αποστολέως για προβολή, του ότι υπάρχει δηλαδή καί αυτός, ανηρτήθη από τον ίδιο, στα δίκτυα, και σε διάφορες Ομάδες φίλων γνωστών και παρατρεχάμενων……

Από την ανάγνωση της επιστολής συνάγεται ότι το μόνο που αιτείται είναι η άρση του περιορισμού των μετακινήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άμεσης παρουσίας των παραγωγών στις λαϊκές αγορές της Αττικής. Πέραν τούτου ουδέν.

Το θέμα που ανακύπτει είναι ποια είναι η ουσία της επιστολής και τι σκοπιμότητα υποκρύπτει και υπηρετεί;

Και γιατί τόσο υπερβολική προβολή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιας ασήμαντης ως εκ του αντικειμένου της επιστολής;

Ο κ. Τσιώτος αρέσκεται αποδεδειγμένα να καταναλώνει τον χρόνο του, όπως κάνει ίσως, ένας νεαρός 17χρονος αργόσχολος έφηβος που χωρίς άλλες υποχρεώσεις, ασχολείται νυχθημερόν για να παίξη το pack man του ή να χαθεί στην αναζήτηση ηλεκτρονικού «φλέρτ» ή «ροζ» ηλεκτρονικών περιπετειών.

Ποια είναι αλήθεια η θεσμική αξία αυτής της ενέργειας και της υπερπροβολής της;

Μήπως γιατί εκτός από σελφις, φωτό, χαμόγελα και δηλώσεις περιδιαγραμμάτου, δεν έχει να επιδείξει  κανένα σοβαρό αποτέλεσμα στο πρώτο εξάμηνο της πορείας του; Δεν θα μιλήσουμε σήμερα για το θέμα: «Γήπεδο ξυλοκαστρου». Θα περιμένουμε με σεβασμό να ακούσουμε το ΔΣ της Πέμπτης.

Μήπως πέραν τού εκ καθήκοντος και υποχρεώσεως πλυσίματος των κάδων και της παράτυπης ζωγραφικής των όψεων τους αδυνατεί μη γνωρίζοντας καν, το πως , να υλοποιήσει τις υπερφίαλες προεκλογικές του υποσχέσεις, τού ότι ναναι;

Τι επιδιώκεται αλήθεια;  Αυτό λοιπόν που νομίζουμε ότι επιδιώκεται, με όλες αυτές τις προεκτεθείσες ενέργειες και στάσεις είναι η δημιουργία και η διασφάλιση ενός «Πολιτικού Άλλοθι» για το επιδεικνυόμενο μέχρι τώρα τεράστιο «ΤΙΠΟΤΕ» του πρώτου εξαμήνου;

Το πλύσιμο των δρόμων και των πεζοδρομίων υπό τις κάμερες τις δημοσιογραφικής τοπικής κάμερας, δεν είναι αυτό που περίμενε ο λαός.

Καί έρχεται υπέρ προβαλλομένη τώρα η περίφημη επιστολή ……

Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η πολιτεία μπορεί να νομοθετήσει μεμονωμένα για τους αγρότες-παραγωγούς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης; Προφανώς και όχι. Τότε γιατί προσπαθείτε να μας παραπλανήσετε; Γιατί ζητάτε κάτι αδύνατον να αποφασισθή για τους αγρότες δημότες σας κ. Τσιώτε;

Εφόσον δεν αναδεικνύεται κάτι άλλο από το περιεχόμενο της επιστολής, μια σοβαρή ειδικότερη και ξεχωριστή ανάγκη για τον τόπο, όπως ας πούμε το έργο πνοής για την δεξαμενή στην Ρίζα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι αποτελεί μια επιστολή άνευ ουσίας. Γίνεται για τα «μάτια του κόσμου» ή άλλως «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»!!

Τι υπηρετεί όμως; και ποια σκοπιμότητα τότε έχει;

Υπηρετεί λανθασμένα μια δήθεν επικοινωνιακή πολιτική μέσω των μέσων ενημέρωσης με εμφανή την τάση αυτοπροβολής σας, σαν «πάτρωνα-προστάτη»  και «σωτήρα».

Τού Σωτήρα, που με γρήγορες αποφάσεις του σώζει …..

Όπως με την προβληματικής υφής εσπευσμένη διαδικασία που εκκίνησε αμέσως σχεδόν μόλις ανέλαβε τα καθήκοντα του, περί μειώσεως των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων που ενοικιάζουν δυο αποδεδειγμένα πολιτικοί του φίλοι, παρότι ο Δήμος έχει τεράστια χρέη, και δεν του περισσεύουν χρήματα οδηγεί αφ΄ ενός σε διαφυγόντα Δημοτικά έσοδα και το πεδίο ανοικτό για τυχόν επανεκδικήσεις, αφετέρου σε ερμηνείες που κάνουν λόγο για δωράκια καλής θέλησης ή εξόφλησης γραμματίων!

Η δημαγωγία και η κολακεία του λαού σε πρώτο πλάνο!

Μα «Λαϊκισμός» δεν είναι η στάση και η συμπεριφορά που συναντάται στην πολιτική και χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα και κατ’ επέκταση από δημαγωγία και κακώς νοούμενη προπαγάνδα;

Συγκεντρώνετε δυστυχώς όλα αυτά τα μειονεκτήματα κ. Δήμαρχε. Δεν το περίμενα από εσάς είναι αλήθεια. Παραπλανήθηκα . Αλλά με είχατε διαβεβαιώσει περί των προθέσεων σας προεκλογικώς όταν συναντόμεθα στην Αθήνα.

Δυστυχώς διαπιστώνω ότι το μόνο που επιζητείτε είναι να εξασφαλίσετε την εύνοια, για δικούς σας πιθανόν μακροπρόθεσμους στόχους, από τις υπερκείμενες αρχές. Οι όποιες τυχόν  εύνοιες βλάπτουν όμως μεσο-μακροπρόθεσμα. Και βλάπτουν γιατί δεν περιέχουν καμιά θεσμική βάση, και καμμία σοβαρή υποδομή προσφοράς έργων προς την κοινότητα , για τα οποία θα πρέπει να αμοιφθείτε ξανά με την ψήφο μας ……

Δεν γνωρίζετε ότι ο “ηλίθιος” ελληνικός λαός έτσι όπως τον θεωρείτε, έπαυσε από μακρού χρόνου να συγκινείται από το περίφημο «κατόπιν ενεργειών του κ. Υπουργού» της εποχής Γκόρτσου;

Και επανερχόμενος στους φίλους μου αγρότες , διερωτώμαι, πότε αλήθεια καλέσατε σε αυτούς τους πρώτους έξι μήνες τους αγρότες παραγωγούς για να συζητήσετε θεσμικά μαζί τους; Να ακούσετε τι έχουν να σας προτείνουν; Ποτέ !

Αν πραγματικά είχατε ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, σκέψη και ενδιαφέρον για την κατηγορία των αγροτών – παραγωγών θα είχατε προβεί σε μια συνάντηση μαζί τους και θα είχατε ήδη εντάξει στο Τεχνικό σας πρόγραμμα τη δημιουργία μια Δημοτικής Αγοράς για τους παραγωγούς του Δήμου. Αλλά αυτά δείχνουν να είναι ψιλά γράμματα για εσάς.

Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν είστε μόνον Δήμος των μαγαζιών της παραλίας.

Υπηρετείτε κατά βάση έναν αγροτικό Δήμο. Σωστά;

Γιατί δεν ενδιαφερθήκατε αλήθεια και για άλλους επαγγελματίες και διαχωρίσατε την κοινωνία σε δήθεν ωφελούμενους και μη; Αυτός ο kitsch, μελοδραματικός και παλαιάς κοπής «αγράμματος λαϊκισμός» που σας διακρίνει λόγω αιφνίδιας επαφής με την εξουσία, σας οδηγεί σε μια αυταρχική συμπεριφορά καθεστώτος την οποία και προσφάτως επιδείξατε με «φανφαρωνία» -στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- στην συνεργάτιδά σας Αντιδήμαρχο έργων σχολιάζοντας απρεπώς την εκφρασθείσα άποψή της, η οποία ήτο και ειλικρινής!. Δεν μιλάμε απρεπώς σε μια κυρία γνωρίζω εγώ. Πολύ δε περισσότερο δημοσίως.

Σύντομα δυστυχώς για πολλούς θα αποδειχθή ότι είστε λιγότερος από ότι πίστεψαν…….

Και φυσικά, η πολιτική εκτίμηση μου είναι, ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ , να γίνετε ο «Μοναδικός Δήμαρχος Σκούρας», όσο και αν το θέλετε, όσο και αν προσπαθείτε. Δεν έχετε το ίδιο Ανάστημα!

Καί στην ΝΔ αρχίζουν να το αντιλαμβάνονται, παρά τις προσπάθειες των τοπικών κομματικών ασανσέρ σας να σας στηρίξουν.

Η πολιτική εκτίμησή μου επίσης είναι ότι δεν έχετε ούτε το ίδιο διανοητικό διαμέτρημα με τον Σκούρα που κακέκτυπα αντιγράφετε .

Ο Σκούρας έχω την εδραία πεποίθηση ότι είναι ιδιαιτέρως ευφυής ! Ο Σκούρας δεν θα προσέβαλε ποτέ δημόσια μια γυναίκα αντιδήμαρχό του, μεσούσης της συνεδριάσεως τού ΔΣ και μάλιστα, μεταδιδομένης αυτής μέσω Διαδικτύου.

Σκεφθήτε λίγο, την εκκωφαντική ευπρεπή σιωπή της κυρίας αντιδημάρχου σας, και προβληματισθήτε αν το μπορείτε ……

Πέραν του ότι αυτή η απρεπής προς μία κυρία συμπεριφορά σας, ήτο εκτός των θεσμικών αρμοδιοτήτων σας .

Αυτή η ενέργεια, ως ενέργεια και μόνον, ήτο σε τελευταία ανάλυση αρμοδιότητα του Προέδρου του ΔΣ. Ποίος νομίζετε τελικά ότι είσθε; Δεν σας έχουν εκλέξει Πάπα!…..

Αλήθεια κ. Τσιώτε γνωρίζετε την έννοια της θεσμικής λειτουργίας ενός εκλεγμένου κρατικού λειτουργού και τις εξ αυτής απορρέουσες ευθύνες, υποχρεώσεις και θεσμικές συμπεριφορές;

Μέχρι τώρα με τις πράξεις και τις παραλήψεις σας έχετε αποδείξει ότι έχετε πλήρη μεσάνυκτα, κατά την διάρκεια των οποίων ξενυχτάτε όχι για να μελετάτε για το αύριο τού πτωχευμένου τόπου, αλλά για να παίζετε κάνοντας αναρτήσεις στο facebook …….

Εις το επανιδείν……”.

 

 

Διαβάστε επίσης