Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Δελτίο τύπου «Σύμπραξης Δημοτών»

30 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (29/6/2020) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου μας, η «Σύμπραξη Δημοτών» τοποθετήθηκε, ανέπτυξε και προέβαλε μεταξύ των άλλων τα εξής θέματα :

Σε σχέση με το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-Eurobank παρατηρούμε την καλλιέργεια ενός κλίματος διαχωρισμού των δυο δημοτικών ενοτήτων στην κατεύθυνση «τοπικισμού» και όχι σε μια ενιαία δημοτική βάση και νοοτροπία, από πλευράς αυτοδιοικητικών παραγόντων. Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας ως προς αυτό και το επισημάναμε αναλόγως.

Σε σχέση με την πολιτιστική πολιτική παρατηρούμε (και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου) αποσπασματικές επιλογές σε θέματα πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά κυρίως αναδεικνύεται μια δημοτική ασάφεια σε γενικότερα θέματα πολιτισμού.  Για το λόγο αυτό καταθέσαμε μια σειρά ερωτημάτων στα οποία δυστυχώς δεν λάβαμε τις αναγκαίες απαντήσεις, τις οποίες όμως θα αναμένουμε σε μεταγενέστερο χρόνο προκειμένου να εισαχθεί το θέμα της πολιτιστικής πολιτικής στο Δημοτικό  Συμβούλιο.

Πιστεύουμε ότι ένας βασικός ρόλος του δήμου είναι να δημιουργεί υποδομές για την παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος. Θα πρέπει να μας απαντηθεί ποιες υποδομές μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί και ποιές έχουν βελτιωθεί ή και ενισχυθεί; Θα πρέπει να μας εξηγηθούν ποίοι πολιτιστικοί σκοποί επιδιώκονται, τα προγράμματα που υλοποιούνται, οι μέθοδοι καθώς και τα μέτρα που επιλέγονται για την υλοποίηση των σκοπών αυτών.

Θεωρούμε ότι ο πιο διαδεδομένος χώρος παρέμβασης μιας δημοτικής αρχής είναι αυτός που αφορά έργα του παρελθόντος αλλά και του παρόντος, τα οποία αποτελούν και την πολιτιστική κληρονομιά. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τι παρεμβάσεις έχουν γίνει αλλά και τι μέτρα έχουν ληφθεί σε σχέση με τα προαναφερόμενα. Η δημοτική αρχή ελέγχεται σε θέματα δεοντολογίας ως προς τη στάση της σε σχέση με τη διαχείριση αιτημάτων δημοτών ή συλλογικών φορέων.

 Σε σχέση με την πρόσφατη συνέντευξη του Δημάρχου για το στοίχημα της ερχόμενης τριετίας, επισημαίνουμε ότι δεν μπορεί να αποτελεί οραματική δημοτική στόχευση ο φωτισμός, οι λακκούβες και τα απορρίμματα στο επίπεδο της συλλογής. Αυτά αφορούν τη διαχείριση ενός «τριάθλου» καθημερινότητας. Δεν μπορεί ο πήχης της ανάπτυξης και της προοπτικής να μετατοπίζεται στο επίπεδο του «αυτονόητου».  

Άμεση μελλοντική επιδίωξή μας θα είναι στο να συμβάλλουμε στην υπέρβαση του προτεινόμενου «τριάθλου» της αυτονόητης καθημερινότητας.

Διαβάστε επίσης