Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Δημοτική αντιπαράθεση και τήρηση δεοντολογίας
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……
Οι στρεβλώσεις και η προσπάθεια δημοτικών εντυπώσεων
Σημειώσεις δημοτικής καθημερινότητας ……..

Δημοτική αντιπαράθεση και τήρηση δεοντολογίας

του Ευσταθίου Π. Σεμιτέλου (*)

    ………. και ξαφνικά μας προκύπτει η δήλωση του κ. Σπ. Καραβά από τους «Ορίζοντες δημιουργίας» με θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Αυγούστου 2021, η οποία μας οδηγεί στους εξής περιληπτικούς σχολιασμούς: 

Αγαπητέ Σπύρο, γράφεις μεταξύ των άλλων: «Την Πέμπτη στο συμβούλιο διαβάστηκε αίτημα άλλης παράταξης για αναβολή του θέματος!».

Και γιατί δεν την κατονομάζεις αλλά την κρύβεις; Γιατί το δέχτηκες στη συνεδρίαση εάν δεν συμφωνούσες; Με την ένδειξη του θαυμαστικού τι είναι αυτό που σε εκπλήσσει; Γιατί δε λες η «Σύμπραξη Δημοτών»; Δικαίωμα θα πεις!

Στη συνέχεια ανερυθρίαστα ρωτάς γράφοντας: «Δεν ενημερώθηκε την Τετάρτη;». Το ρωτάς ενώ ήδη ξέρεις ότι μόλις μία μέρα πριν έχεις ρωτήσει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το ίδιο ακριβώς (36΄: 07 ΄΄) και σου έχει απαντηθεί από τον επικεφαλής της «Σύμπραξης» κ. Φάνη Μπρακούλια (36΄: 30 ΄΄) ότι λόγω θλιβερού κοινωνικού γεγονότος – για το οποίο 2 ημέρες νωρίτερα εσύ αναρτώντας αναφωνούσες: «Το Ξυλόκαστρο έγινε φτωχότερο σήμερα….. Αν είναι δυνατόν….Αντίο φίλε»!- δεν παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και δεν ενημερώθηκε. Είναι η ερώτησή σου υποκριτική; Πιθανόν ….. το βέβαιο είναι ότι εδώ έχουμε μια σαφή ένδειξη «έλλειψης αρχών και ελεγχόμενης πολιτικής συμπεριφοράς».

Στη συνέχεια θέτεις το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί εξακολουθεί η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου από την δημαρχιακή σύμπραξη;».

Τι εννοείς και τι υπονοείς; Αυτό που κατανοείται είναι ότι το παιχνιδάκι συνεχίζεται παρά την παταγώδη μέχρι σήμερα αποτυχία του. Είχε δηλωθεί από πλευράς «Σύμπραξης Δημοτών» στις 21/7/2020 ότι: «η άσκηση εφαρμογής και αποδοχής συμμετοχικών δημοκρατικών διαδικασιών φαντάζει ως δύσκολη υπόθεση στην υλοποίησή της, τόσο ως νοοτροπία λειτουργίας δημοτικών παρατάξεων όσο και στα «μυαλά» ορισμένων συμμετεχόντων». Φαντάζομαι ότι κατανοείς το γιατί εντάσσεσαι στο προαναφερόμενο πλαίσιο, ε; Επιβεβαιώνεται όμως αυτό διαρκώς, αφού μέχρι σήμερα παρά τις δηλώσεις στα Δημοτικά Συμβούλια ότι θα αποσταλούν θέσεις και απόψεις αυτές τελικώς ποτέ δεν αποστέλλονται ή τουλάχιστον δεν δημοσιοποιούνται. Θα μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να ειπωθούν περισσότερα και ειδικότερα επ΄ αυτού.

Στη συνέχεια υποστηρίζεις ότι: «Η δανειοδότηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία των 3/5…». Αυτό πάλι που το ανακάλυψες; Η διάταξη στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ορίζει ότι: «4. Για τη συνομολόγηση δανείου ποσού άνω του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1.500.000) ευρώ από οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης με πληθυσμό έως πενήντα χιλιάδες (50.000) κατοίκους, ………………………, η σχετική απόφαση του οικείου συμβουλίου λαμβάνεται με αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του».

Αγαπητέ 2/3 σημαίνει 18. Θα δούμε δηλαδή τι σημαίνει στην πράξη απλή αναλογική και σύνθεση απόψεων! Υπάρχει βεβαίως το δικαίωμα της μη συμφωνίας αλλά πρέπει να εξεταστεί τόσο η βασιμότητα των επιχειρημάτων όσο και οι ενδεχόμενες υποκρυπτόμενες στοχεύσεις. Θα είναι λάθος από τους συμμετέχοντες εάν οι θέσεις που θα διατυπωθούν το Σεπτέμβριο μείνουν στο απυρόβλητο.

Αγαπητέ, θεμιτές είναι οι φιλοδοξίες αλλά οφείλεις να κατανοήσεις ότι η τήρηση δεοντολογίας πρέπει να είναι σεβαστή ……

Για το τέλος υπάρχει το αναμενόμενο: «Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα διάσωσης παρατάξεων και περίεργες συναλλαγές που δεν κατανοούμε». Αν μπορούσες να δώσεις περιεχόμενο στις λέξεις «διάσωση παρατάξεων» και «περίεργες συναλλαγές» θα μας εξέπληττες ευχάριστα αλλά για μια ακόμη αφορά επιλέγεις το σύνηθες, δηλαδή:

Ο ανεμιστήρας σε λειτουργία «start» και «αγιασμός στη φωτιά της κόλασης»!..…….

(*): Δημότης Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Διαβάστε επίσης