Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Εμφάνιση Δημοτικής ασυμμετρίας !

Άγνοια ή σκοπιμότητα ;

Σε μια άλλη ορολογία θα έλεγε κανείς ότι : «το τόπι έχει αρχίσει να χάνεται ! ».

Η δημοτική ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στο πρόγραμμα: «Kάθε μήνα ένα χωριό, κάθε χωριό μια ιστορία» από τυπική άποψη, δηλαδή από την άποψη της εμμονής στους τύπους και τις λεπτομέρειες και όχι στην ουσία, είναι μη ανεκτή γιατί ενώ αναγράφει : “Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης”, δεν  μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα :

Σε ποια πολιτική αντίληψη ή δημοτική απόφαση εντάσσεται η «αναγέννηση των χωριών» μέσω αυτού του προγράμματος με την προτροπή: «Ελάτε να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας»;

Από άποψη σχολαστικισμού ως ερμηνείας στη βάση των χριστιανικών αρχών, το πρόγραμμα αυτό έχει εισηγηθεί το εκτελεστικό μέλος του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» Κα Ελίνα Μενούνου στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αυτού και έχει εγκριθεί ομοφώνως, ως θετική ενέργεια και με την παράμετρο του να μην παράξει κόστος. Ο δήμος δεν χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό ούτε με ένα ευρώ.

Από άποψη σημειολογίας, το πρόγραμμα αποτελεί και είναι μια προσωπική πρωτοβουλία της Κας Ελίνας Μενούνου ενός μέλους της Ανανεωτικής Συνεργασίας ως πλειοψηφούσας αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» και Αντιδημάρχου Πολιτισμού στο Δήμο. Η ανακοίνωση όμως για λόγους δημιουργίας εικόνας και εντυπώσεων αναφέρεται σε πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος! Λάθος με σκοπιμότητα, έλλειψη γνώσης ή έλλειψη συνειδητοποίησης των θεσμών και της λειτουργίας των; 

 Στους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» θα πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα αυτό στο τέλος θα αποτιμηθεί με βάση όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ενός εκάστου. Μακάρι να αποτιμηθεί θετικά.

Από άποψη δημοτικής σημειολογίας ενδεχομένως να υποκρύπτει και μια προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» και μείωσης της σημασίας ύπαρξής του. Η σκοπιμότητα των τοποθετήσεων τόσο των «Ενεργών Δημοτών» όσο και της «Ομόνοιας» στην τελευταία συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα άλλο θέμα, το ζήτημα του δημοτικού ωδείου Ευρωστίνης δημιουργεί εύλογα ανάλογα ερωτήματα στην ίδια κατεύθυνση.

Συμπερασματικά και πάνω απ΄ όλα θα λέγαμε ότι για να μειωθούν οι δημοτικές ασυμμετρίες οφείλουμε να χτίσουμε πρότυπα δράσης και υποδοχής, συστήματα δικαίου και καθηκόντων που να αληθεύουν, δηλαδή έναν κοινωνικό πολιτισμό ως μέρος της φύσης ενός πολιτισμού που αληθεύει. 

 

Διαβάστε επίσης