Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Η στασιμότητα του “αυτονόητου”

του Ευσταθίου Π. Σεμιτέλου

Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο οι προϋποθέσεις κατάρτισης και υποβολής δημοτικού συνδυασμού για το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης απαιτούν ως minimum 67 ή 69 υποψηφιότητες κατανεμημένες αναλόγως στις προβλεπόμενες θέσεις. Περαιτέρω, η απαίτηση 251 υποψηφιοτήτων για πλήρη και αξιόπιστη ανάπτυξη δημοτικού ψηφοδελτίου ενισχύει τη βασιμότητα δημοσιογραφικών αντιλήψεων περί του περιορισμού του αριθμού εμφάνισης δημοτικών παρατάξεων. Η προκύπτουσα δυσκολία κατάρτισης ψηφοδελτίων οδηγεί σε αφομοιώσεις του δυναμικού των 3/4 των σημερινών αντιπολιτευτικών εμπλεκομένων.

Παρότι ορισμένοι στο άκουσμα και μόνο αυτής της προοπτικής βγάζουν “σπυράκια” δείχνοντας ότι δεν συνειδητοποιούν την αποδυναμωμένη εικόνα τους, εν τούτοις, η υπαρκτή πολιτική όσμωση ορισμένων παρουσιών-υποψηφίων-εκλογέων των σημερινών παρατάξεων και η μη κυβερνησιμότητα ενός ενδεχόμενου τρίτου πόλου διευκολύνουν αυτήν την τάση αφομοίωσης στους εναπομείναντες.

Η σημερινή συντηρητική στασιμότητα του “αυτονόητου” με το διαρκές δημοτικό επιχείρημα των δυσκολιών λόγω covid και της αύξησης των πρώτων υλών λόγω πολέμου μπορεί να αντιμετωπισθεί, παρά τις δυσκολίες, με μια προσπάθεια καθαρού προγραμματικού λόγου, ύπαρξης δημοτικού οράματος, αρχών και κανόνων, με ενισχυμένη διαφάνεια και δημοσιότητα χωρίς αναστολές, αυστηρή κριτική χωρίς μικρο-σκοπιμότητες, ενίσχυση της δημοτικής νεανικής συμμετοχής και σε συλλογικότερη κατεύθυνση και λειτουργία. Στο βαθμό που οι δημότες μπορούν να απελευθερωθούν από προσωπικούς δογματισμούς και έριδες, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις απουσιάσουν ή τείνουν σε διαρκή μείωση και η εικόνα της μη ενασχόλησης και αφωνίας από την μέχρι τώρα παρουσία και πορεία των υπαρχόντων αναδειχθεί, καθίσταται εφικτή μια πλουραλιστική “χρωματική” συμμετοχή στην εν λόγω κατεύθυνση.   

Η πρόβλεψη είναι ότι η επιχειρηματολογία θα αρχίσει σταδιακά να εμφανίζεται, η ιστορία ύπαρξης β΄ γύρου δείχνει να εξαϋλώνεται και το μακρύ δημοτικό “παιχνίδι” παραμένει ανοικτό ……..

Διαβάστε επίσης