Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Καλοκαιρινές δημοτικές ενδείξεις . . . . .

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το να δηλώνει μια παράταξη «συμμετοχή» στα πλαίσια προγραμματισμού συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου και να μην παρίσταται συνολικά στη συνεδρίαση αποτελεί φαινόμενο για «γέλια και για κλάματα».

Αυτό συνέβη στη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου 2020 του Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Οι στάσεις αυτές  δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού σε θεσμοθετημένες διαδικασίες λειτουργίας αλλά και έλλειψη ουσιώδους ευθύνης για το ρόλο που έχει  ανατεθεί (ως εκλογικό αποτέλεσμα) από πλευράς δημοτών σε κάθε δημοτική «παράταξη».

Φαίνεται ότι οι συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες συνιστούν δύσκολες υποθέσεις στη νοοτροπία λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων. Ορισμένοι δείχνουν με την άναρχη στάση τους να μη δεσμεύονται για τίποτε σχετικά με το δημοτικό λόγο που εκφέρουν στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Η εμμονή στο ένδοξο παρελθόν με την περαιτέρω ανάγκη για υστεροφημία και οι ενδείξεις πολυανεξαρτησίας συνιστούν πορεία παραίτησης της αναλογούσας ευθύνης και αποτελούν σημάδια παραταξιακών αποσυνθέσεων. Βεβαίως, η μη εμπλοκή σε εσωτερικά θέματα δημοτικών «ομάδων» θα πρέπει να αποτελεί στάση αρχής για τους συμμετέχοντες χωρίς να απαιτείται περαιτέρω ενασχόληση με τις παρουσιαζόμενες «γραφικότητες».  

Η παλινωδία στον καθορισμό σαφούς θεματολογίας αποτελεί αδυναμία διαχείρισης και οδηγεί σε ερμηνείες για υποκρυπτόμενες σκοπιμότητες. Ορισμένοι είχαν επισημάνει ορθώς ότι η «κληρονομική» υστεροφημία των έργων δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο διαχείρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω covid-19. Τα θέματα που αναδεικνύονται κάθε καλοκαιρινή περίοδο σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του παραλιακού μετώπου του Ξυλοκάστρου θα πρέπει να προβληματίσουν γενικότερα και εφόσον θεωρηθεί ως ημιτελής η παραλιακή ανάπλαση έτσι όπως εμφανίζεται σήμερα, θα πρέπει να επαναξιολογηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπλαση προς όφελος όλων.

Διαβάστε επίσης