Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Οι «Ενεργοί Δημότες» σε αμήχανη πορεία σύγχυσης

Με πύργο ελέγχου «εκτός» σε καθοδική πορεία πρόσκρουσης και αποσύνθεσης!

Σε μια τυπικού κυρίως χαρακτήρα συνεδρίαση (α΄) του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης οι «Ενεργοί Δημότες» δεν κατόρθωσαν να δικαιολογήσουν τη θέση τους και να διατυπώσουν έναν εναλλακτικό πειστικό λόγο. Μεταξύ των άλλων υποστήριξαν ότι :

α) «Εμείς οι Ενεργοί Δημότες πιστεύουμε βαθιά στις συναινέσεις στη βάση όμως προγραμματικών συγκλίσεων, διαφανούς λειτουργίας των θεσμών και δημοκρατικού έλεγχο. Θεωρούμε ότι η συνεπής με τις απόψεις μας στάση είναι να απέχουμε από την ψηφοφορία για την εκλογή Προεδρείου και μελών των Επιτροπών».

Δηλαδή σε μια κατ΄ αρχήν συναινετική διαδικασία, όπως αυτή της εκλογής του Προέδρου του ΔΣ αυτοί απέχουν. Η αντίφαση έρχεται αμέσως μετά : Απέχουν από τις 2 βασικές δημοτικές επιτροπές δηλ. την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας και μετέχουν ως μειοψηφικά μέλη με τους εκπροσώπους τους στα ήσσονος σημασίας διοικητικά συμβούλια των διαφόρων νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου! Για ποια προγραμματική σύγκλιση ομιλούν όταν ακόμη και σήμερα δεν βρίσκει κανείς πουθενά ένα διατυπωμένο πρόγραμμά τους. Αυτή είναι η διαφανής λειτουργία των θεσμών και ο δημοκρατικός έλεγχος για τον οποίο κάνουν λόγο;

β) «Στο ΔΣ θα πορευτούμε με υπευθυνότητα καταθέτοντας προτάσεις και αξιολογώντας τις προτάσεις που θα κατατίθενται στη βάση της διαφάνειας και των προτεραιοτήτων που έχουμε ήδη θέσει στην κρίση των δημοτών. Η ενημέρωση των δημοτών για τα τεκταινόμενα θα χαρακτηρίζει τη στάση μας σε συνδυασμό με την πρακτική της συνεχούς επικοινωνίας με τα τοπικά συμβούλια και τους δημότες για την προώθηση των θεμάτων και τη βελτίωση των παρεχόμενων από το Δήμο υπηρεσιών».

Η ενημέρωση των δημοτών και η πρακτική της συνεχούς επικοινωνίας με τα τοπικά συμβούλια 4 μήνες μετά τις εκλογές τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνεται. Η αυτοδιάψευση είναι το κυρίαρχο στοιχείο για αυτούς! Καμία πρόταση με προτεραιότητα, κοστολογημένη και με τα οποιαδήποτε μεθοδολογικά βήματα δεν έθεσαν στην κρίση των Δημοτών. Αυτό που δημαγωγικά έθεταν και υλοποιούσαν ως πρακτική και ως κριτήριο προτεραιότητας ήταν το χωριό ή το μέρος που διεξαγόταν η προεκλογική ομιλία. Αυτή ήταν η προτεραιότητα!

Η συνεργασία, η συν-ευθύνη ακόμη και το μικροβάρος της θέσης της ισχνής αυτής μειοψηφίας είναι «έπεα πτερόεντα». Με «πύργο ελέγχου» εκτός, οι «Ενεργοί Δημότες» δείχνουν να ξεκίνησαν και να βρίσκονται σε πορεία αποσύνθεσης.

Διαβάστε επίσης