Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..

του Παύλου Ακιδάκη

Στις 30 Μαΐου 2021 αρθρογραφώντας με τίτλο: “Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….” , στην παρούσα ιστοσελίδα, σημείωνα: “…..Η πλήρης απουσία ουσιαστικού ελεγκτικού και δημιουργικού αντιπολιτευτικού ρόλου μέσω προτάσεων δεν απαντά στο ερώτημα : «το γιατί όλα αυτά;». Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως απάντηση που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι «στάση» αυτής της κατηγορίας, θα εξυπηρετεί διαρκώς τα συμφέροντα κάποιων τρίτων. Όταν αυτό κοινωνικά συνειδητοποιηθεί τότε θα έχουν γίνει και ουσιαστικά βήματα ανέλιξης…….”.

Στις 30/8/2022 στην ιστοσελίδα “JennysWorld” (https://jennysworld.gr/?p=34823&fbclid=IwAR0XWse6JSYJO7HxdMo60Bi0QzEZ-jjgdZr6LYBXyxESQffTROkNCtmbPyo” δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο: “Βρέθηκε ο 3ος πόλος στο Ξυλόκαστρο!”: ………Ο οδοντίατρος Νώντας Κατσούλας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενεργοί Δημότες”, την Κυριακή 28/8/2022 πήρε το πράσινο φως από 13 στελέχη του και ξεκινά από σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος δήμαρχος για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης! ….. στο Μέγαρο της Φρατζή το νέο έφερε χαρά μεγάλη και μια αίσθηση αυτοπεποίθησης, άλλο πράγμα! Και πώς να μην αισθανθούν έτσι; Η αταλάνευτη στάση του Ν. Κατσούλα κατά του Σπ. Καραβά, δίνει παράσημα αυτοδυναμίας στον Βλ. Τσιώτο! ……..Όπως επεσήμανε και έμπειρος αυτοδιοικητικός με τον Φάνη από τον πρώτο και το Νώντα στον δεύτερο δεν έχουμε αντίπαλο!”.

Πέραν των ανωτέρω, αν αναζητήσει κανείς εισαγόμενες προτάσεις των “Ενεργών Δημοτών” για συζήτηση τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο ΝΠΔΔ “Ηλίας Κατσούλης” στο οποίο συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος δεν θα βρεί! Το μόνο που θα παρατηρήσει θα είναι επερωτήσεις χωρίς συνέχεια και η τάση για έκδοση ψηφισμάτων χωρίς αντίκρυσμα.

Η παθογένεια της αυτονομιμοποίησης που καταλήγει σε (εικαζόμενη) νομιμοποίηση του συνόλου (Μάθημα 1ον: Η Σοσιαλδημοκρατία ως ηθικό και αξιακό σύστημα – Toυ Γιάννη Πανούση. Πηγή: https://jennysworld.gr/?p=33227), συνεχίζεται, και το ερώτημα είναι του κατά πόσο θα επαναληφθεί η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο του οδοντιάτρου και το κατά πόσο η παρελθούσα υποστήριξη απέδωσε και σε τι; Θα συνεχίσουμε να το αναζητούμε ……. Ωστόσο στην τρέχουσα δημοτική πολιτική αναζητούμε, πέραν των δηλώσεων χωρίς αντίκρυσμα, τη συμμετοχή τόσο των Ενεργών Δημοτών όσο και των λοιπών αντιπολιτεύσεων στο πρακτικό μέρος της προσπάθειας για ακύρωση της απ΄ ευθείας ανάθεσης της δημαρχιακής αρχής για έργο οδοποιΐας αξίας 3.600.000 ευρώ! Η σιωπηρή συγκατάθεση κινδυνεύει να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως……..

Διαβάστε επίσης