Η Ιστορία της μεταστροφής από την απ΄ευθείας ανάθεση στη δημόσια δημοπράτηση.
Η δύσβατη μετάβαση από τα γεγονότα στις ερμηνείες και στην κρίση των Δημοτών!
Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……
Οι στρεβλώσεις και η προσπάθεια δημοτικών εντυπώσεων

Ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημοτών»

Ανακοίνωση της «Σύμπραξης Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα «κοινά» στη σημερινή εποχή απαιτούν νέο μοντέλο άσκησης της δημοτικής εξουσίας, με συλλογικότητα, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό και ενδυνάμωση των διαδικασιών συμμετοχής και ελέγχου. Δεν έχουμε ανάγκη από κομπασμούς αλλά από σύνεση και συναίνεση με γόνιμους και εποικοδομητικούς θεσμικούς διαλόγους, οι οποίοι δεν θα υποκαθίστανται από προσωπικές ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στα Μ.Μ.Ε..

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή, επιλέγει τη μονοπωλιακή διαχείριση στην διακυβέρνηση του Δήμου μας. Μια πρόσκληση μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτή την φορά, μας ρωτούσε αν θα συγκαλείτο έκτακτο Δ.Σ. για την ψήφιση έργου ανάπλασης πεζοδρομίων «προαποφασισμένου» σημείου της πόλης του Ξυλοκάστρου.

Ερωτούμε: Άλλα σημεία του Δήμου μας, π.χ. στο Δερβένι, σε άλλο σημείο του Ξυλοκάστρου ή και σε άλλη κοινότητα δεν χρήζουν ανάλογων εργασιών επισκευής και ανακατασκευής; Στην ρητορική αυτή ερώτηση, η απάντηση δίνεται μονομερώς από την Δημοτική αρχή, που αποφασίζει μόνη, χωρίς καμία ενημέρωση, διαβούλευση, πρόταση και σύνθεση!

Επιτέλους πρέπει να δοθεί και ουσιαστική απάντηση στο ποιος είναι ο προγραμματισμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην υλοποίηση των διαφόρων έργων. Αναζητείται ο γόνιμος διάλογος και η εποικοδομητική κριτική.

Η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας του νέου νόμου, εκμεταλλεύεται υπεροπτικά την οριακή πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, παραβλέποντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό οδηγεί σε διαστρέβλωση της δημοκρατικής λειτουργίας εξοβελίζοντας την ουσία του κανόνα της «πλειοψηφίας» δημιουργώντας ταυτοχρόνως σημαντικό έλλειμμα Δημοκρατίας αφού ο πλουραλισμός ως βασική προϋπόθεση στη λειτουργία της Δημοκρατίας απουσιάζει!

Δεν λέμε όχι στο έργο! Θα πρέπει όμως ένα έργο να εκτελείται για τους πολλούς, με προτάσεις και ευθύνη των εκπροσώπων των δημοτών στο Δ.Σ., τις δημοτικές παρατάξεις. Για μια ακόμη φορά η Δημοτική αρχή μας καθιστά απόντες! Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς απέναντι σε αυτή την αδικαιολόγητα αλαζονική συμπεριφορά!

Η «Σύμπραξη δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» ψήφισε «παρών» στο μοναδικό θέμα του αποψινού έκτακτου Δ.Σ., θέλοντας να καταδείξει ότι η επιτυχημένη πορεία του Δήμου, αποτελεί και δική μας μέριμνα. Πρόθεση μας, με τη στάση μας και τη συμμετοχή μας, είναι να αναδείξουμε το ήθος, την αποτελεσματικότητα και τις αξίες που εκφράζουν τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την ισότητα και την διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ξυλόκαστρο 24/06/2020

«Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης»

Φάνης Μπρακούλιας

Σπύρος Μετεβελής

Αποστόλης Μενούνος

Βασίλης Λυμπερόπουλος

Αποστόλης Αγγελίδης

Διαβάστε επίσης