Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών

του Στάθη Π. Σεμιτέλου
Υποψηφίου με τους “Ορίζοντες Δημιουργίας”

Πάμε για μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών.

 
Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών τελείωσε. Κρατάμε τα θετικά και προσπαθούμε να μειώσουμε αδυναμίες και ατέλειες. Η μαγκιά είναι να υπερβαίνουμε το «εγώ» μας ούτως ώστε να υπηρετούμε μια συλλογική προσπάθεια. Το διαλαλούμε, το πιστεύουμε και το αποδεικνύουμε υλοποιώντας το.
Προχωράμε για να ολοκληρώσουμε την επιτυχημένη προσπάθειά μας. Τα αποτελέσματα του α΄ γύρου εμφανίζουν μια μειοψηφική ανοχή των τοπικών κοινωνιών απέναντι στη δημοτική αρχή. Ο δημοτικός διάλογος υποδαυλίζεται από αντιλήψεις που κινούνται στο επίπεδο των προσωπικών αντεγκλήσεων του παρελθόντος και όχι μιας δημοτικής επιχειρηματολογίας θέσεων. Ήρθε η ώρα να υπερβούμε το επίπεδο αυτό και να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός.
Στο β΄ γύρο συγκρούονται δύο αντίθετες αντιλήψεις και νοοτροπίες. Η μια, εκφράζει την παρούσα δημοτική αρχή, έχει ήδη εκφραστεί και συνεχίζει να εκφράζεται.
Αναζητήστε τις εξής λέξεις σε ολόκληρο το πρόγραμμα που εξέδωσε ο κ. Βλ. Τσιώτος δύο (2) μόλις ημέρες προ των εκλογών για να καταλάβετε τη νοοτροπία και περί τίνος προγράμματος πρόκειται:

Διαφάνεια – Δημοσιότητα – Διαβούλευση – Λογοδοσία.

Ανατριχιάζουν στην ιδέα υπηρέτησης αυτών των αρχών Δημοκρατίας! Γιατί; Γιατί το παρόν δημοτικό σύστημα επικεντρώνεται στη διανομή του κεφαλαίου και όχι στη δημιουργία πλούτου. Αυξάνει τον κύκλο πρόσβασης στην εξουσία για να μπορεί να απελευθερώνει επιλεκτικά τους πόρους στους ημέτερους. Αυτοί είναι! Μόνος στόχος: η εξυπηρέτηση των δικών μας!
Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια άλλη αντίληψη που εκφράστηκε κυρίαρχα από τον Σπύρο Καραβά και στους «Ορίζοντες δημιουργίας». Δώσαμε έγκαιρα το όραμά μας, ιεραρχημένο, με προτεραιότητες, τονίζοντας όχι μόνο την αξία χρήσης των προαναφερομένων λέξεων αλλά δίνοντας και συγκεκριμένο περιεχόμενο : Ισοκατανεμημένες αναθέσεις με ενίσχυση της δημοτικής διαύγειας, ψηφιακή διαβούλευση, εκτέλεση προϋπολογισμού σε δημόσια θέα, τήρηση της δημοσιότητας για κάθε ζητούμενη θέση εργασίας κλπ.
Θέλουμε να υπηρετήσουμε μια πολιτική που να αφορά τους πολλούς. Επιδιώκουμε τα ατομικά «εγώ» να ενταχθούν σ΄ ένα συλλογικό «εμείς». Θέλουμε να σπάσουμε τον «κύκλο της πρόσβασης» στην εξουσία που αφορά τους ολίγους.
Καλώ τους/τις δημότες/σσες να υπερβούν πικρίες παρελθόντος και εκφρασθείσες ουδετερότητες. Κάποια στιγμή εμείς οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.
Είναι η ώρα να δώσουμε στον Σπύρο Καραβά την ευκαιρία να δοκιμαστεί και να κριθεί. Ήρθε η ώρα οι δημότες να πάρουν τον έλεγχο της εξουσίας και να τον ασκήσουν. Οι «Ορίζοντες Δημιουργία» τους δίνουν αυτήν τη δυνατότητα. Προχωράμε για μια νίκη των Δημοτών.

Θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο και θα τον αλλάξουμε.

Διαβάστε επίσης