Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!

Οι "Ορίζοντες Δημιουργίας" διεκδικούν την αλλαγή φιλοσοφίας στη δημοτική διοίκηση. Θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο και θα τον αλλάξουμε.

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με

“Ορίζοντες Δημιουργίας”.

 

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου δημαρχιακής αρχής στο Ξυλόκαστρο και ο απερχόμενος Δήμαρχος δηλώνει: Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια αντιπολίτευση της τρικλοποδιάς και των προσφυγών που ακούει στο όνομα “ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ”! Επανήλθατε στο έργο της αγροτικής οδοποιίας αξίας 3.600.000 ευρώ χρεώνοντας την καθυστέρηση υλοποίησης στους “Ορίζοντες Δημιουργίας”.  Μα επιτέλους σε τι θεό πιστεύετε;  Τι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε; Δικαιώθηκε η στάση του Σπ. Καραβά από τη δικαιοσύνη όπως δικαιώνεται και σε άλλες 2 προσφυγές! Γιατί το αποκρύβετε; 

Πηγαίνατε σε απ΄ ευθείας ανάθεση με έκπτωση 1% αρχικά, έγινε 4 ή 5% και πήγατε σε διαγωνισμό με έκπτωση 8%.    Να μας εξηγήσετε η διαφορά του 7% ή 3% που αντιστοιχεί σε 252.000 ευρώ ή 108.000 ευρώ, ποιος την κέρδισε και επιτέλους να μας εξηγήσετε αυτές οι διαφορές που θα πήγαιναν; 

Μιλήσατε για μελέτες χαμηλού κόστους από συνεργάτες που απέφεραν χρηματοδοτήσεις στο δεκαπλάσιο αλλά ξεχάσατε να μας πείτε για τους ειδικούς συνεργάτες σας, το κόστος μισθοδοσίας τους και το τι απέφεραν ως έργο! 

Οφείλετε να αντιληφθείτε ότι ασκείτε διοίκηση εντός ισχύοντος “δικαίου” και ότι ελέγχεστε για την αναποτελεσματικότητά σας αλλά και για την αναντιστοιχία εξαγγελιών και έργων. 

Δείτε τι λέγατε και τι υλοποιήσατε στον τομέα του Τουρισμού-Πολιτισμού. Δεν κατορθώσατε 4 χρόνια τώρα να φτιαχτεί ένα δημοτικό πολιτιστικό μητρώο προκειμένου να γνωρίζουμε όλους τους πολιτιστικούς πόρους του Δήμου. Να ξέρουμε επιτέλους το πολιτιστικό κεφάλαιο προκειμένου να χαράξουμε πολιτικές. 

Τουρισμός – Πολιτισμός

9 Εξαγγελίες – 1 Υλοποίηση- Ποσοστό υλοποίησης : 11,11 %

  1. Δημιουργία ανεξάρτητου Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού στον οποίο θα συμμετέχουν Δήμος και οι τοπικοί επαγγελματικοί φορείς, με στόχο τη σύνδεση και την οργανωμένη ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος του τόπου μας και τη δημιουργία τουριστικού προϊόντος με ταυτότητα.
  2. Συντήρηση, ανάδειξη και προβολή των μονοπατιών πεζοπορικών διαδρομών στον ορεινό όγκο του Δήμου μας.
  3. Δημιουργία κέντρου περιβαλλοντικής ενημέρωσης της Ζήρειας και σύνδεσή του με πανεπιστήμια.
  4. Ανακατασκευή των δυο ορειβατικών καταφυγίων και σύνδεσή τους με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας.
  5. Συντήρηση και ανάδειξη του ρέματος των μύλων στη Ζάχολη.
  6. Στόχευση σε ειδικές μορφές τουρισμού που μπορεί να υποστηρίξει η περιοχή μας. Θρησκευτικός, αθλητικός, πεζοπορικός, θαλάσσιος.
  7. Ένταξη των ανενεργών σημαντικών κτιρίων του Δήμου μας, σε προγράμματα αξιοποίησης και επανάχρησης, λειτουργώντας έτσι ως εστίες πολιτιστικής και τουριστικής δραστηριότητας.
  8. Επανασύνδεση της περιοχής με μεγάλες μορφές του πολιτισμού που έχουν αφήσει τα χνάρια τους στον τόπο μας όπως ο Σικελιανός και ο Καρυωτάκης.
  9. Δημιουργία Δημοτικής ομάδας πολιτισμού με συμμετοχή δημοτών που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση πολιτιστικής προσφοράς.

Αυτά είπατε και οι δημότες γνωρίζουν τι υλοποιήσατε από τα προαναφερόμενα. Με επιείκεια ποσοστό υλοποίησης  11,11 % στον τομέα Τουρισμός-Πολιτισμός.

Διαβάστε επίσης