Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….

 

του Στάθη Π. Σεμιτέλου (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος)

Ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Θ. Μπακόλης με δημόσια δήλωσή του πρωτοτυπεί και μας δηλώνει γιατί θα επιλέξει τον κ. Βλ. Τσιώτο για νέο Δήμαρχο! Μεταξύ των άλλων αναρωτιέται: « Πώς να αισθανθώ ξένος σ΄ έναν αγροτικό κόσμο όταν η αγάπη μας για τη γη και ο μόχθος της καλλιέργειας βρισκόταν πάντα στον πυρήνα της οικογένειάς μου;» Ο Δημότης όμως αναρωτιέται: Τι είναι αυτό που τον εμπόδισε 4 ολόκληρα χρόνια να συναντηθεί θεσμικά με τους φορείς που εκφράζουν αυτόν τον αγροτικό κόσμο και να τους ακούσει; Που πήγε αυτή η αγάπη για τη συνεταιριστική τους προσπάθεια; Οι αγρότες διψάνε για συμβουλευτική, διψούν για την εξεύρεση διεξόδων πώλησης των προϊόντων τους και βελτίωση των τιμών τους και μαζί με αυτούς διψούν και οι καλλιέργειές τους. Που πήγε άραγε η «τόση αγάπη»;

Μας προκαλείτε κ. Θ. Μπακόλη όταν δηλώνετε: «Συγνώμη στους ανθρώπους του Δήμου που με άντεξαν, συγνώμη στους συνεργάτες που δουλέψαμε ανιδιοτελώς …». Δεν γνωρίζουμε αν το μηνιαίο μισθοδοτικό σας κόστος για το δήμο υπερβαίνει ή υπολείπεται των 2.500 ευρώ μηνιαίως. Αυτό, πόση ανιδιοτέλεια αλήθεια περιέχει; Να στέκεστε ταπεινά και με σεβασμό στη δημοτική αυτή παροχή. Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχουν χιλιάδες Ελληνόπουλα με περισσότερα προσόντα από τα δικά σας και με περισσότερη εργασιακή εμπειρία τα οποία βρίσκονται στο «περιθώριο». Και βρίσκονται στο περιθώριο όχι γιατί δεν αξίζουν αλλά γιατί είναι εκτός της κομματικής νομενκλατούρας των ισορροπιών, των υποχρεώσεων και των ανταποδόσεων. Βρίσκονται εκτός του κύκλου πρόσβασης της εξουσίας. Μας μιλάτε για επικοινωνιακά και μόνο λάθη αλλά οι Δημότες αναζητούν σε ποια κατηγορία λαθών αντιστοιχούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στο Δήμο για το εργατικό δυστύχημα; Αναζητούν επίσης έναν επίσημο απολογισμό για το έργο των ειδικών συνεργατών του Δημάρχου και ένα δείκτη για το αποτέλεσμα κόστους/οφέλους! Αναζητούν ένα δείκτη ρευστότητας και κεφαλαιουχικής επάρκειας του Δήμου αλλά δεν τον βρίσκουν. Σ΄ αυτά οφείλετε απαντήσεις. Οι συγνώμες ανήκουν στη σφαίρα της Θεολογίας, στην πολιτική όμως οι ουσιώδεις συγνώμες αντιστοιχούν σε πράξεις.

Με την υποψηφιότητά μου καλώ του Δημότες να συμμετάσχουν και τους καλώ αρωγούς στην προσπάθεια να σπάσουμε τον «κύκλο της πρόσβασης» της εξουσίας.

Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» έρχονται όχι για να τα γκρεμίσουν όλα! Έρχονται για να ενώσουν όλες εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν μια αλλαγή στη φιλοσοφία διοίκησης του Δήμου και που επιζητούν περισσότερη διαφάνεια, περισσότερη δημοσιότητα, κανόνες και διαβούλευση.

Το πιστεύουμε,  το υλοποιούμε 

Διαβάστε επίσης