Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!

Όχι άλλα ψέματα!

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος με “Ορίζοντες Δημιουργίας” (ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ)

 

 

Στο Ρέθι σε μια καθαρόαιμη αγροτική κοινότητα η απερχόμενη Δημοτική αρχή είπε: Η πλατεία θα βελτιωθεί, το σχολείο θα επισκευαστεί! Δεν είχε τίποτε να πει για τον αγροτικό αυτόν κόσμο. Ένα μηχάνημα τους έστειλε για καθαρισμό αγροτικού δρόμου και έκλεισαν τα αυλάκια ποτίσματος με χαλίκια! Δημοτική απουσία σε άλλη μια κοινότητα.

Η δημοτική επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται γενικώς προκειμένου να δικαιολογηθούν οι αδυναμίες, οι καθυστερήσεις και γενικώς οι επιδειχθείσες δημοτικές ανεπάρκειες κινείται στους εξής τέσσερις άξονες:

Η αντιπολίτευση των προσφυγών: Χιλιοειπωμένο θέμα για το οποίο οι «Ορίζοντες δημιουργίας» και ο Σπύρος Καραβάς δικαιώθηκαν πανηγυρικά στο θέμα της αγροτικής οδοποιίας από τη δικαιοσύνη αποκτώντας κυρίαρχα το πολιτικό ηθικό πλεονέκτημα. Ορισμένοι δεν θέλουν να αποδεχθούν ένα κράτος δικαίου. Επιμένουν στις αποκρύψεις! Για τους «Ορίζοντες δημιουργίας» ήταν και είναι διαχρονικά ηθική μας υποχρέωση να στεκόμαστε απέναντι σε μονοπωλιακού τύπου αναθέσεις. Αποδεχθείτε τουλάχιστον αυτή τη λάθος στάση σας και μη συνεχίζετε σε δρόμο παραποίησης και απόκρυψης.

Η απλή αναλογική και η μειοψηφία της δημοτικής παράταξης: 27% έλαβε η δημοτική αρχή στο α΄ γύρο των εκλογών του 2019. Για 3 ολόκληρα χρόνια όλες τις σημαντικές αποφάσεις τις πήγατε στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας. Πείτε μας συγκεκριμένα σε τι σας εμπόδισε η αντιπολίτευση του Σπύρου Καραβά;  Ξεχνάτε ότι όλους τους προϋπολογισμούς και όλα τα κατατεθειμένα τεχνικά προγράμματα παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωνε τα ψήφισε. Πείτε μας επιτέλους ένα θέμα που τηρούσε τη νομιμότητα και το οποίο απορρίφθηκε και πότε; 

Η περίοδος covid πράγματι ήταν μια δύσκολη περίοδος αλλά ξεχνάτε ότι ήταν και μια περίοδος ευκαιριών. Δείτε του όμορους Δήμους και τι αυτοί έκαναν. Σκορπάτε τα εκατομμύρια των λόγων σε θολά και αμφισβητούμενα τοπία αλλά ξεχνάτε σκοπίμως ότι ολοκληρώσατε έργα αξίας μόνο 525.000 ευρώ στην Ευρωστίνη. Που σας εμπόδισε η περίοδος covid στο να δημιουργήσετε ένα πολιτιστικό δημοτικό μητρώο προκειμένου να ξέρουμε το σύνολο των πολιτιστικών μας πόρων. Γιατί δεν ανανεώσατε τη διαχειριστική έκθεση ή άλλως τον κανονισμό του Πευκιά που έχει λήξει εδώ και πολλά πλέον χρόνια; Τι είναι αυτό που σας κάνει να μην υλοποιείται τις δικές σας εξαγγελίες στον κοινωνική τομέα και να έχετε επίδοση υλοποίησης και αποτελεσματικότας 0%; Που επιτέλους εμποδιστήκατε; Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» θα ολοκληρώσουν σύντομα τα προαναφερόμενα και θα χαράξουν νέες προοπτικές στην κατεύθυνση μιας ενδογενούς ανάπτυξης.

Η συνταξιοδότηση-αποχωρήσεις των 30 και πλέον υπαλλήλων του Δήμου. Δήλωση παραποίησης και απόκρυψης και αυτή. Δώστε τον αριθμό των υπαλλήλων κατά κατηγορία και κλάδο. Πόσοι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ έφυγαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου; Από εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά της Δημοτικής αρχής; ΚΑΝΕΝΑΣ. Αποχώρησαν Διοικητικοί, Βοηθητικό προσωπικό και εργάτες. Και θέλετε οι δημότες να καταπιούν ότι στο προσωπικό αυτό βασίζεται η αναπτυξιακή κατεύθυνση του Δήμου! Δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη ότι η τεχνολογία «τρώει» της διοικητικές θέσεις! Δεν κάνατε χρήση αυτής της δυνατότητας και κατά βάση αποτύχατε πλήρως να εκσυγχρονίσετε τις δημοτικές δομές. Ούτε έναν ΟΕΥ δεν καταφέρατε να ανανεώσετε!

Τέλος, οι Δημότες απαιτούν να γνωρίζουν ποιο είναι το πρόγραμμά σας. Πείτε μας επιτέλους τι θα κάνετε. Δώστε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά σας. Στην τετραετία που πέρασε άλλα λέγατε άλλα κάνατε. Θυμάστε την περιβόητη αρχική σας δήλωση στο Δημ. Συμβούλιο για τη μη αύξηση των Δημοτικών τελών; Τελικώς τα αυξήσατε! Μαζί με αυτά και τη δυσφορία όλων των Δημοτών. Και επιτέλους πείτε μας ποια είναι τα λάθη σας και οι αδυναμίες σας ….. Δείξτε μας και λίγο από την “χριστιανοσύνης” σας την οποία τόσο επιθυμείτε στα πρόσωπα όμως των άλλων …..Θα κριθείτε ακόμη και για αυτό …..

Προς το παρόν δείτε αυτές τις εικόνες της αντιπλημμυρικής σας επάρκειας! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θα την αποδεχθούμε; 

        

Διαβάστε επίσης