Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!

Για ποια αξιοπιστία μιλάμε;

του Στάθη Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος

με “Ορίζοντες Δημιουργίας” (ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ)

 

Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλον

11 Εξαγγελίες – 1 ½ Υλοποίηση- Ποσοστό υλοποίησης : 13,63 %

  1. Αξιοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για την προώθηση, τον έλεγχο και την έγκαιρη ενημέρωση για την κατάληξη των καθημερινών αιτημάτων των δημοτών.

Σχόλια: Επί της ουσίας δόθηκαν στο πολίτη κρατικές υπηρεσίες μέσω Gov.gr . Στην πραγματικότητα συνεχίζεται να απαιτείται για τους δημότες η φυσική τους παρουσία για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

  1. Δημιουργία κλειστού αμαξοστασίου για τον έλεγχο, τη συντήρηση και την ασφάλεια του δημοτικού στόλου οχημάτων. Εφαρμογή ψηφιακού συστήματος διαχείρισης οχημάτων και απορριμματοφόρων με στόχο την πιο αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία τους.
  2. Αντικατάσταση του παλαιωμένου δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με ένα σύγχρονο δίκτυο χαμηλής κατανάλωσης, με την εξοικονόμηση 400.000 ευρώ ανά έτος, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Χρησιμοποίηση φωτοβολταικών συστημάτων στα δημοτικά κτήρια.
  3. Ενσωμάτωση στο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων «έξυπνων» κάδων για την εξοικονόμηση πόρων σε προσωπικό και καύσιμα, τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων και του χρόνου αποκομιδής των απορριμμάτων, αλλά και τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Αναδιοργάνωση και επαναχωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων, με τακτικό καθαρισμό και απολύμανσή τους τη θερινή περίοδο. Εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος υπογειοποίησης κάδων.
  4. Δημιουργία δημοτικού πρατηρίου καυσίμων αποκλειστικά για τις ανάγκες του Δήμου σε καύσιμα, για την πιο αποτελεσματική διαχείριση αλλά και την εξοικονόμηση 100.000 ευρώ ετησίως.
  5. Υλοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή) το οποίο από το 2016 παραμένει ανενεργό χρησιμοποιώντας ήδη υπάρχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σχεδιασμός προγράμματος κομποστοποίησης των κλαδεμάτων, ειδική μέριμνα συλλογής από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  6. Συνεργασία με όμορους Δήμους με σκοπό την ίδρυση διαδημοτικού Φορέα ώστε να επιτευχθεί η χρηματοδότηση μιας αδειοδοτημένης μονάδας φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.
  7. Αναβάθμιση των υποδομών πρόσβασης των ΑΜΕΑ, με σεβασμό στο αναφαίρετο και καθολικό δικαίωμα προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους του Δήμου μας.
  8. Στήριξη της λειτουργίας του αστυνομικού τμήματος απαραίτητης υπηρεσίας για την ασφάλεια στην περιοχή, αλλά και του Κέντρου Υγείας, απαραίτητης δομής για την ποιότητα ζωής τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.
  9. Επαναφορά της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στον Δήμο μας.
  10. Άμεση παρέμβαση του Δήμου προς τους αρμόδιους φορείς για την τάχιστη προστασία δημοσίων υποδομών και ιδιωτικών περιουσιών από τα σοβαρότατα προβλήματα τα οποία δημιουργεί η διάβρωση των ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας. Αδειοδότηση μελέτης συνεχούς τροφοδοσίας με συμβατό υλικό στα σημεία που ενδείκνυται και απαιτείται.

Για ποια αξιοπιστία μπορούμε να μιλάμε; 

Διαβάστε επίσης