Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε

του Ευσταθίου Π. Σεμιτέλου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

 με τους «Ορίζοντες Δημιουργίας» ( Σπ. Καραβάς)        

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ-ΕΥΡ/ΝΗΣ.
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ)

 Σε τι διαφέρουμε

Διανύοντας την τρέχουσα προεκλογική δημοτική περίοδο διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχει μια ομάδα πολιτών-δημοτών που προσεγγίζει κριτικά τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες δημοτικές παρατάξεις στη θέση που γενικώς συνοψίζεται στο: «Όλοι το ίδιο είναι». Από αυτό το ισοπεδωτικό θυμικό όμως οφείλουμε να επιστρέψουμε στην κριτική πεπραγμένων καθώς και στην αξιολόγηση των προτάσεων.

Για να μη χαθούμε στους λαβυρίνθους των «αυτονοήτων» θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» κρίνονται για την αντιπολιτευτική τους στάση και τον ελεγκτικό ρόλο που κατείχαν και ταυτοχρόνως για όσα προαναγγέλλουν ότι θα υλοποιήσουν. Η δημαρχιακή αρχή κρίνεται για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας που κατείχε, τη λειτουργία της, για τα όσα προεκλογικά το 2019 υποσχέθηκε και έπραξε και ταυτοχρόνως για τα όσα προαναγγέλλει ότι θα πράξει. Η αξιοπιστία των μελλούμενων είναι προφανώς κάτι που θα ελεγχθεί και θα κριθεί. Προς το παρόν οι λοιποί συμμετέχοντες δεν έχουν δημοσιοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους.

Για τους δύο επικεφαλής θα αρκεστούμε στο να τονίσουμε ότι αναζητούμε Δήμαρχο με ικανότητες. Η χριστιανοσύνη του προσώπου -ζήτημα σχετικό-  δεν μπορεί να μας αφορά. Ας αναζητήσουμε την αγιοσύνη στη γοητεία της θεολογίας! Επιγραμματικά θα λέγαμε «αν ήταν η ζήλεια ψώρα θα γέμιζε όλη η χώρα»! Ο Σπύρος Καραβάς κριτικάρεται για τη συγγενική του σχέση με τον τ. Δήμαρχο Αντ. Κλαδούχο αλλά όλοι ξέρουμε ότι οι σχέσεις αυτές δεν επιλέγονται αλλά κληρονομούνται. Δυστυχώς κληρονομεί και το φθόνο από τις πολλαπλές ήττες του Τ. Σκούρα από τον Αντ. Κλαδούχο. Αλλά αυτό που πρέπει να κατανοηθεί είναι ότι από τότε έχουν περάσει αρκετά χρόνια, η «κολώνια» πρέπει να εξατμιστεί και το σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από το χθες. Όλοι έχουν δικαίωμα «φιλοδοξίας» και ο Σπύρος Καραβάς χτίζει σταδιακά και εμφανίζει αποδεδειγμένα μια ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παρουσία, κάνοντας αυτοδύναμα την προσπάθειά του χωρίς κομματικές υποστηρίξεις. 

Περαιτέρω.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» κατά τη διανυθείσα δημοτική περίοδο άσκησαν σε εξαιρετικό βαθμό τον αντιπολιτευτικό τους ελεγκτικό ρόλο. Δικαιώθηκαν πανηγυρικά για το ζήτημα της απ΄ ευθείας ανάθεσης των 3.600.000 ευρώ για τα έργα «αγροτικής οδοποιίας», απέτρεψαν την μετατροπή του ΧΥΤΑ σε σκουπιδότοπο-ΣΜΑ, φαίνεται να δικαιώνονται σε λοιπές προσφυγές, υπήρξαν συναινετικοί σε σειρά διαχειριστικών θεμάτων ενώ κατέθεσαν και τις δικές τους προτάσεις. Ψήφισαν προϋπολογισμούς και τεχνικά προγράμματα παρόλες τις βασικές διαφωνίες και το μικρό ποσοστό υλοποίησης αυτών και καταθέτουν προς κρίση των δημοτών μια σειρά παρεμβάσεων-θέσεων τις οποίες πιστεύουν και θα υλοποιήσουν. Με προτεραιότητα τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό αναδεικνύουν και θα αναδείξουν σταδιακά το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Η δημαρχιακή αρχή ακόμη δεν το έχει πράξει (όπως και οι λοιποί). Δείχνει να επιλέγει μια βουβή προεκλογική περίοδο αποφεύγοντας την αντιπαράθεση θέσεων και την ανάπτυξη δημόσιου διαλόγου.

  • Η διαφορά στη σημασία της δημόσιας διαβούλευσης και η επιδίωξη για αύξηση της συμμετοχής των δημοτών στη διαμόρφωση αποφάσεων.

Η πίστη μας στη σημασία της δημόσιας διαβούλευσης, του εσωτερικού διαλόγου αλλά και της προσπάθειας για αύξηση της συμμετοχής των δημοτών στη διαμόρφωση αποφάσεων αποτελεί μια ουσιώδη διαφορά. Καμία δια-παραταξιακή επιτροπή δεν λειτούργησε κατά τη διάρκεια της υπάρχουσας δημοτικής περιόδου. Η δημοτική αρχή για διάστημα ¾ επέλεξε το δικό της μονόδρομο βασιζόμενη στην τεχνική πλειοψηφία που της παρείχε το τότε νομοθετικό πλαίσιο στις επιτροπές  (Οικονομική και Ποιότητας ζωής). Καμία πρόβλεψη για χρήση της τεχνολογίας σε σχέση με το προβλεπόμενο «μέσο» των δημοτικών δημοψηφισμάτων. Οι «Ορίζοντες Δημιουργίας» το πρόβλεψαν ήδη στην ιστοσελίδα τους και θα το υλοποιήσουν στη δημοτική ιστοσελίδα κάνοντας χρήση αυτού του τρόπου αποφασιστικής επικοινωνίας. Κανένας ετήσιος ή μη απολογισμός δεν έγινε από πλευράς Δημάρχου αν και προβλέπεται. Γιατί άραγε; Από πλευράς μας μέσω της ιστοσελίδα μας εκδώσαμε μια σειρά δελτίων τύπου για τα διεξαχθέντα Δημ. Συμβούλια πληροφορώντας τους δημότες για τις θέσεις μας και τα τεκτενόμενα, υπηρετώντας σταθερά την αρχή της Δημοσιότητας.

  • Η διαφορά στο επίπεδο της δημοτικής διαύγειας.

Υπάρχει βασική διαφορά στη φιλοσοφία και στις αντιλήψεις μας για τα θέματα διεύρυνσης της ποιότητας της δημοκρατίας και της συμμετοχής των δημοτών.

Μέχρι σήμερα και για την τρέχουσα δημοτική περίοδο δεν υπάρχει κανένα δημόσιο έγγραφο-αίτημα από τα θεσμοθετημένα όργανα των τοπικών κοινοτήτων κατατεθειμένο στο Δήμο. Θα ήταν αφέλεια να υποστηριχθεί ότι τα αιτήματα συνοψίζονται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Το σύνολο της δημοτικής κοινωνίας αγνοεί το τι υλοποιείται και που αλλά και οι τοπικές κοινωνίες αγνοούν τη δράση και τη λειτουργία των τοπικών οργάνων.  Όλα τα θέματα μεταφέρονται και κινούνται σε προσωπικό επίπεδο πίσω από τις κουρτίνες  σε βάση ρουσφετολογική και ψηφοσυλλεκτική! Οι «Ορίζοντες δημιουργίας» καταργούν αυτήν την λειτουργία υιοθετώντας την πολιτική «scripta manent – Όλα στο φως» και καθιερώνοντας 2 διαύλους επικοινωνίας. Ένα με αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων και έναν απ΄ ευθείας με το Δημότη. Υπηρετούμε την αρχή της Δημοσιότητας όπου «Όλοι τα βλέπουν όλα» μέσω της δημοτικής ιστοσελίδας. Επιπλέον καθιερώνουμε ειδικό πίνακα με τις παρουσίες-εισηγήσεις-παρεμβάσεις όλων των συμβούλων-μελών όλων των δημοτικών οργάνων αποδίδοντας μια επιπλέον πληροφορία για πληρέστερη αξιολογική κρίση των δημοτών.

  • Η διαφορά στη φιλοσοφία Διοίκησης.

 Οι «Ορίζοντες δημιουργίας» μεταφέρουν το γραφείο του Δημάρχου στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες σε τακτική βάση και επικοινωνία με τον Δημότη. Πηγαίνουμε εμείς στο Δημότη και δεν περιμένουμε ο Δημότης να έρθει σε μας. Ο Δήμαρχος είναι διαρκώς παρών στην αγορά του λόγου και των έργων δίπλα και μαζί με τους Δημότες. Αυτό αποτελεί μια ουσιώδη διαφορά αντίληψης στην άσκηση της εξουσίας.

Επαναφέρουμε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη στελέχωση των συνεργατών του δημάρχου και των υπολοίπων στελεχών. Καταργείται ουσιαστικά η διαδικασία αδιαφανών προσλήψεων καλοπληρωμένων και άφαντων συμβούλων, συνεργατών και κυρίως εργαζομένων με διάφορες συμβάσεις στον δήμο (βλέπε ΟΑΕΔ 55-67), οι περισσότεροι των οποίων – εντελώς αντιδεοντολογικά – θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές στο πλευρό του δημάρχου!

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αναδείξουμε ανά τομέα τις λοιπές μας διαφορές. Προσκαλούμε τους δημότες να συμμετάσχουν σ΄ αυτή τη γιορτή δημοκρατίας. Τους καλούμε μαζί μας προκειμένου να δημιουργήσουμε μια δυναμική ενδογενούς ανάπτυξης.  Θέλουμε να αλλάξουμε το Δήμο και θα το κάνουμε.

Αγαπητή φίλη-συνδημότισσα, αγαπητέ φίλε-συνδημότη,

σε προσκαλώ να γίνουμε μαζί με τους «Ορίζοντες δημιουργίας» η Αλλαγή που έχουμε όλοι ανάγκη.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.

Διαβάστε επίσης