Νίκος Δήμας – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Η Ιστορία της μεταστροφής από την απ΄ευθείας ανάθεση στη δημόσια δημοπράτηση.
Η δύσβατη μετάβαση από τα γεγονότα στις ερμηνείες και στην κρίση των Δημοτών!
Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……

Δελτίο τύπου «Σύμπραξης Δημοτών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής (20/7/2020) συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου μας, η «Σύμπραξη Δημοτών» στο βασικό 1ο θέμα σχετικά με την έγκριση «αποκλεισμού από αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες των οδών Κ. Καραμανλή & Σ. Παπαγεωργίου κατά τις βραδινές ώρες των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2020» προέβαλε και τοποθετείται ως εξής :

Είναι ήδη γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα τέλη Ιουλίου χωρίς την ψήφιση ρυθμιστικής απόφασης που αφορούσε μέτρα ελάφρυνσης των καταστηματαρχών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω covid-19. Από πλευράς δημοτικής αρχής και με παρούσες τις ενδείξεις παλινωδιών συμπεραίνουμε τουλάχιστον τη διαχειριστική αδυναμία αλλά και την αποτυχία στην αντιμετώπιση του εν λόγω θέματος.

Μας κάνει όμως εντύπωση ο «επαναστατισμός» όσων εκφράστηκαν με τη θέση για: «λήψη απόφασης χωρίς ακρόαση των εμπλεκομένων και  ενδιαφερομένων καταστηματαρχών του Ξυλοκάστρου και ανεξαρτήτως της ληφθείσας επιστολής την οποία έλαβε ο Δήμος από πλευράς των». Σημειώνουμε  ότι η υστεροφημία έργων δεν αποτελεί κληρονομικό κριτήριο διαχείρισης σε περίοδο covid-19 για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Οι «γραφικότητες», ταλαιπωρώντας τις συνεδριάσεις το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν το επίπεδο συζήτησης αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τόσο την έλλειψη στην οφειλόμενη προστασία όσο και την αδυναμία στον τρόπο διαχείρισης των συζητήσεων.

Για μας, οι καταστηματάρχες εστίασης μπορεί να αποτελούν μειοψηφική κοινωνική ομάδα αλλά ως επαγγελματική ομάδα αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην οικονομική διαμόρφωση της περιοχής μας. Απέναντί τους αισθανόμαστε την ευθύνη και την υποχρέωση να τους ακούσουμε και με δημοκρατική ευαισθησία συλλογικότητας την οποία διαθέτουμε να συνδιαμορφώσουμε την κατάλληλη δημοτική απόφαση.

Στο επίπεδο των επερωτήσεων:

α)  θα συνεχίσουμε να περιμένουμε από την Δημοτική αρχή αυτό που από 19/6/2020 έχουμε αιτηθεί, δηλαδή την κάτοψη  «όπως πρέπει» και όχι σκαρίφημα (σε excel) του κτιρίου του Ειρηνοδικείου,  και

β) για τις εξωθεσμικές «κορώνες» και του τι ακριβώς συνέβη στην πλατεία Αγ. Βλασίου, ο Δήμαρχος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη της «ανακαίνισης». Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τέλος, η άσκηση εφαρμογής και αποδοχής συμμετοχικών δημοκρατικών διαδικασιών φαντάζει ως δύσκολη υπόθεση στην υλοποίησή της, τόσο ως νοοτροπία λειτουργίας δημοτικών παρατάξεων όσο και στα «μυαλά» ορισμένων συμμετεχόντων. Σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε με ευθύτητα παρόντες στη επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της σχετικής ρύθμισης και του αιτήματος των καταστηματαρχών και με πείσμα στη δημοκρατική μας συνείδηση θα προσπαθήσουμε για μια εποικοδομητική λύση χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς να υπεκφεύγουμε του ρόλου που οι δημότες μας καθόρισαν.

                 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης