Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Δημοτική αντιπαράθεση και τήρηση δεοντολογίας
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……
Οι στρεβλώσεις και η προσπάθεια δημοτικών εντυπώσεων
Σημειώσεις δημοτικής καθημερινότητας ……..
Το σύνδρομο της «Αντίστασης»
Ανιχνεύοντας διαλόγους και θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
Αλλαγή δημοτικού “φωτισμού” . . . . .
Ευτυχέστερη και δημιουργικότερη Καινούργια Χρονιά
Χριστουγεννιάτικες ευχές
Δελτίο τύπου «Σύμπραξης Δημοτών»

Σύμπραξη Δημοτών: Ποιοι είναι οι εκλεγέντες αιρετοί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η συμπαγής ομάδα της «Σύμπραξης»

Επικεφαλής : Φάνης Μπρακούλιας

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Γονείς του, ο Βασίλης και η Καλυψώ Μπρακούλια με καταγωγή από το Μάρκασι. Είναι παντρεμένος με την Φρόσω Σκόνδρα και έχουν δύο παιδιά, 7 και 10 χρονών. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Ε.Μ.Π. με την ειδικότητα του συγκοινωνιολόγου και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή του από το 2003.

Η ενασχόλησή του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού ξεκίνησε το 2002. Εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος από το 2002 κατά τρεις συνεχόμενες τετραετίες. Σε αυτό χρονικό διάστημα έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Τοπικών Διαμερισμάτων, Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Τ.Ε.Ξ., Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.E., της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Από το 2014 μέχρι σήμερα, είναι Δημοτικός Σύμβουλος ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».

Απόστολος Αγγελίδης (Λογιστής)

Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι το πρώτο από τα τρία τέκνα των αείμνηστων Περιάνδρου και Γεωργίας Αγγελίδη, κατάγεται από αγροτο-κτηνοτροφική οικογένεια, από τη Καρυά Κορινθίας. Έχει μεγαλώσει στα Καρυώτικα, ζει, δραστηριοποιείται και εργάζεται στο Ξυλόκαστρο στο Λογιστικό – Φοροτεχνικό γραφείο του, το οποίο λειτουργεί μαζί με τους συνεργάτες του.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση “Λογιστική” του Πανεπιστημίου Πατρών και της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Είναι κάτοχος πιστοποιημένων σεμιναρίων σε φοροτεχνικά, λογιστικά και εργατικά θέματα, με εξειδίκευση στις σύγχρονες φοροτεχνικές και λογιστικές εφαρμογές μηχανοργάνωσης οικονομικών οργανισμών.

Σωτήρης Δούρης (Γεωπόνος)

Γεννήθηκε το 1959 στο Λουτρό Ξυλοκάστρου Κορινθίας και είναι πατέρας δύο παιδιών. Απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής Αθηνών (MSc). Έχει εργαστεί σε Τεχνικά Λύκεια, στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και από το 1989 εργάζεται στο γραφείο Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Ξυλόκαστρο με αντικείμενο, πέραν των άλλων, την προώθηση και εκτέλεση Εθνικών και Κοινοτικών προγραμμάτων. Από το 1989 εκλέγεται Κοινοτικός Σύμβουλος στο Λουτρό Ξυλοκάστρου. Διατελεί Δημοτικός Σύμβουλος στο Ξυλόκαστρο από το 2007. Στο διάστημα αυτό εκτέλεσε για δύο έτη χρέη Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος τα έτη 2009 και 2010 και το 2014 ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ.

Βασίλης Λυμπερόπουλος (Μηχανολόγος Μηχανικός)

Γεννήθηκε το 1979 στην Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου. Το 2002 εκλέχθηκε Τοπικός Σύμβουλος στην τοπική κοινότητα Κορφιώτισσας. Αποφοίτησε από τα ΤΕΙ Πατρών, από το τμήμα Μηχανολογίας. Λειτουργεί τεχνικό γραφείο στο Ξυλόκαστρο από το 2005 έως σήμερα.

Ήταν υπεύθυνος λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου από το 2005 έως το 2011, Τεχνικός Ασφαλείας και Υπεύθυνος Συντήρησης Εγκαταστάσεων Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ΔΕΥΑΞΕ για την ίδια περίοδο.  Από το 2008 έως σήμερα, εκλέγεται στην επαγγελματική και επιστημονική ένωση τεχνολογικής εκπαίδευσης μηχανικών του Ν. Κορινθίας (ΕΕΤΕΜ). 

Απόστολος Μενούνος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)

Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Είναι παντρεμένος με την Δήμητρα Καλλιτέρη και έχουν 2 παιδιά, 13 και 16 ετών. Από το 1997 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα των χωματουργικών εργασιών. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο και την ΔΕΥΑΞ αναλαμβάνοντας καίρια έργα για τον τόπο. Το 2001 και τα χρόνια που ακολουθούν επικεντρώθηκε στον ιδιωτικό τομέα εκτελώντας εκσκαφές και εξόρυξη λίθων για κατασκευή πέτρινων κτισμάτων. Στο διάστημα αυτό είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τις εταιρείες Lamda Development και ΕΔΡΑΣΗ – Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ για την ανέγερση συγκροτήματος πολυκατοικιών. Από το 2013 είναι υπεύθυνος για τον αποχιονισμό των επαρχιακών οδικών δικτύων του Δήμου υπό την εποπτεία της περιφέρειας Πελοποννήσου. Η μεγάλη του αγάπη για τον αθλητισμό τον ώθησε να συμμετάσχει ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ομάδας του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, βοηθώντας στο δύσκολο έργο της διατήρησης του ιστορικού συλλόγου της πόλης του Ξυλοκάστρου

 

Μετεβελής Σπύρος (Εργολάβος)

Γεννήθηκε στον Πύργο Ευρωστίνης το 1974. Γονείς του η Χριστίνα και ο Σπύρος Μετεβελής. Είναι παντρεμένος με την Αλίκη Κολιμάδη και έχουν δυο κόρες, την Χριστίνα και την Αθανασία. Ξεκίνησε το 1995 την εργασιακή του εμπειρία στα οικοδομικά έργα και σήμερα είναι εργολάβος ανάλογων έργων.

 

Διαβάστε επίσης