Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Ανιχνεύοντας διαλόγους και θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2020 στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

του Ευσταθίου Π. Σεμιτέλου

Χρήσιμο θα ήταν στις “ενάρξεις” να αφήνουμε το δασκαλίστικο στυλάκι ότι «θα πρέπει να γίνει κατανοητό ποιο είναι το θέμα που συζητάμε» (19:01-19:28) και να φροντίζουν οι κατέχοντες εξουσιαστικές θέσεις με το Προεδρείο και τον Γεν. Γραμματέα η ημερήσια διάταξη να είναι σαφής και όχι επιπόλαια κατηρτισμένη!

Ορθά η «Σύμπραξη Δημοτών» δεν μπήκε στην επί της ουσίας συζήτηση, καθότι το θέμα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν: «η αντικατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού και οι μέθοδοι και οι πηγές χρηματοδότησης». Για το λόγο αυτό δημιουργεί απορίες το γιατί κάποιοι βιάστηκαν να εκφράσουν, όντας απροετοίμαστοι, διαθέσεις «επιλογής» ή «αποκλεισμού» μεθόδου και να μπούνε σε κριτική τεχνικών λεπτομερειών σύμφωνα με την προμελέτη του έργου, η οποία μάλιστα είχε παραληφθεί 20 περίπου ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης; και περαιτέρω, γιατί δεν είχε διαμοιραστεί η προμελέτη αυτή σε όλους;

Αυτό που κάνει επίσης εντύπωση και δημιουργεί ερωτήματα είναι η στάση των συμμετεχόντων απέναντι στις κατ΄ εξακολούθηση διαδικαστικές αδυναμίες της δημαρχιακής αρχής και κυρίως για το πώς δέχονται όλοι οι αντιπολιτευόμενοι να μετέχουν σε συζητήσεις χωρίς εισηγήσεις ή με ανεπαρκέστατες εισηγήσεις για τόσο σοβαρά θέματα!

Η αλλαγή του θέματος της ημερήσιας διάταξης αφορά αλλαγή τακτικής ή επιπολαιότητα; Αν το α΄ θέμα τελικώς αφορούσε τη διερεύνηση της δυνατότητας χορήγησης δανείου προς τι το κάλεσμα των Δημοτών για την παρακολούθηση της συνεδρίασης και προς τι η παρουσίαση μέσω «powerpoint» των πλεονεκτημάτων της αντικατάστασης των λαμπτήρων από πλευράς κ. Τσιώτου; Γιατί οι αντιπολιτευόμενοι έμειναν άφωνοι σ΄ αυτήν την εκτός θέματος παρουσίαση; Γιατί μερίδα της αντιπολίτευσης μπήκε στη λογική της επί της ουσίας συζήτησης; Ορισμένοι οι οποίοι ως «μηχανικοί» διαγωνίως και εντός ολίγων ωρών μελέτησαν την προμελέτη την οποία έλαβαν πρέπει να λάβουν υπ΄ όψιν ότι το IP66 προστατεύει: «από πίδακες νερού υψηλής πίεσης από οποιαδήποτε κατεύθυνση με περιορισμένη προστασία εισόδου»! Σ΄ αυτές και σ΄ άλλες επιπόλαιες τεχνικές προσεγγίσεις αναμένεται να εμφανιστούν απαντήσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Η επικοινωνιακή σκοπιμότητα έπαιξε στην ημερήσια διάταξη και δυστυχώς αυτό επετράπη από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους ασχολούνται μονομερώς με τη δημιουργία εντυπώσεων.

 

Ο συμπαθής κ. Ηλ. Ανδρικόπουλος είναι προφανές ότι βρίσκεται σε διαδικασία παραταξιακής αποσύνθεσης. Συνεχίζετε η απορροή στελεχών του και αναμένεται εντός του επομένου διαστήματος η ανάληψη δημοτικών καθηκόντων από στέλεχος της παράταξής του. Θα μπορούσε, τώρα και όχι του χρόνου, είτε να παραιτηθεί είτε να αυτοδιαλυθεί εγκαίρως και να αποτελέσει μια ανεξάρτητη φωνή προστατεύοντας τουλάχιστον την υστεροφημία του ως ένας Δήμαρχος εν πάση περιπτώσει που δεν χρέωσε το Δήμο μεσοπρόθεσμα! Κρίμα γι΄ αυτήν τη θολή προβληματική στάση.

 

Ο κ. Φ. Μπρακούλιας οφείλει να συνεχίσει την υπεύθυνη αντιπολιτευτική τάση την οποία επιδεικνύει, να υπερβεί τη θεματολογία της ημερήσιας διάταξης διευρύνοντάς την, να αναζητήσει συμμάχους αλλά σε μια βάση αρχών και να χαράξει μια νέα στρατηγική για την επόμενη μέρα.

 

Οι Ενεργοί Δημότες συνεχίζουν να συμβάλλουν στη Δημαρχιακή χαρά συνεχίζοντας να παρουσιάζουν ανομοιογένεια αλλά κυρίως με τη γενικολογία τους δείχνουν απροετοίμαστοι για τα θέματα που συζητούνται, δηλώνουν ότι «συμφωνούν με τα θέματα που έχουν τεθεί και ψηφίζουν θετικά (11:13-11:15)» αλλά στο τέλος και στις ψηφοφορίες όλα είναι αλλιώς, δημιουργώντας ερωτήματα και απορίες! Η πρόβλεψη είναι ότι η παρουσία τους θα κλείσει με το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

 

Το σοβαρό θέμα που απαιτεί υπεύθυνες τοποθετήσεις και λύση είναι ότι την επόμενη περίοδο θα εμφανιστεί χρηματικό έλλειμμα 600.00 (*) ευρώ στα κεφάλαια του Δήμου το οποίο αφορά ανταποδοτικά τέλη και το οποίο καλούνται οι διοικούντες να αντιμετωπίσουν. Θα αντιμετωπιστεί με αύξηση των δημοτικών τελών ή με άλλον/-ους τρόπο/-ους;

Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις-λύσεις και όχι απλά τις κριτικές light ανώφελες προσεγγίσεις.

 

(*): Σύμφωνα με τη Δημαρχιακή δήλωση. Δεν ηρωτήθη περί αυτού ο Δήμαρχος ούτε και αμφισβητήθηκε από τους συμμετέχοντες.   

Διαβάστε επίσης