Η σύγκρουση της λογικής «ζαμανφουτισμού» και «συνείδησης».
Προς μια πλειοψηφική νίκη των Δημοτών
Μια πρωτότυπη ανιδιοτέλεια! ….
Η δημοτική αρχή στον τομέα Ποιότητα Ζωής & Περιβάλλον υλοποίησε το 13,63 % του προγράμματός της!
Να τελειώνουμε με τα ψέματα ….. να δούμε την πραγματικότητα!
Μα σε τι θεό πιστεύετε; του δικαίου ή της παραποίησης και της απόκρυψης!
Δημοτικό ναυάγιο στην Κοινωνική πολιτική !
Αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία της απερχόμενης δημοτικής αρχής.
Η ηθική κατάπτωση της ψήφου
Ένα βήμα στην παραποίηση δύο βήματα στην απόκρυψη!
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΠ. ΚΑΡΑΒΑΣ) – ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ (ΒΛ.ΤΣΙΩΤΟΣ) – Σε τι διαφέρουμε
Η επίκληση συστήματος «αξιών» ενόψη της επερχόμενης δημοτικής επιλογής.
Η αξιοπιστία των προεκλογικών δεσμεύσεων του 2019 για τη Δημοτική Αρχή Βλ. Τσιώτου.
Να σπάσουμε τον “Κύκλο της πρόσβασης” και της “Παραπολιτικής”
Αναπλάσεις με “ορίζοντες δημιουργίας” και αξία δημόσιων κοινοχρήστων χώρων
Επικαιρότητα
Για το Δημ. Συμβούλιο της 28ης Ιουνίου 2023 του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο κύκλος της Πρόσβασης στην παραγωγή πλούτου

Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….

του Παύλου Ακιδάκου

Την 29η /5/2021 οι Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με ανάρτησή τους μας πληροφορούν ότι ο επικεφαλής τους στη συνεδρίαση της 24ης/5/2021 κατέθεσε προτάσεις για την αξιοποίηση του ποσού των 8.000€, που έχει αποφασιστεί να διατεθεί για «Έξοδα διοργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων – Δράσεις αντιμετώπισης για αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19».

Την 16η /4/2021 στην ανάρτησή τους με τίτλο «Μαθήματα κοπτοραπτικής άνευ πατρόν» για τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 7ης/4/2021 υποστήριξαν ότι: «Μετά από επισημάνσεις και την έκφραση της πρόθεσης δημοτικής παράταξης (εννοεί της Σύμπραξης Δημοτών) να μην ψηφίσει αυτές τις δαπάνες, ο Δήμαρχος άρχισε την κοπτοραπτική των πιστώσεων ……..ώστε να δημιουργήσει νέο κωδικό εξόδων για τις “ανάγκες COVID-19”. Στην προσπάθειά του να ικανοποιήσει την συγκεκριμένη παράταξη και να εξασφαλίσει τελικά τη θετική ψήφο της, που βέβαια το πέτυχε, παρέβλεψε ότι, με τον τρόπο αυτό, εκθέτει τον εαυτό του ……. τουλάχιστον για έλλειψη σοβαρότητας και τεκμηρίωσης της πρότασής τους».

Δηλαδή : Την 7η/4/2021 δεν συμφώνησαν και δεν ψήφισαν (2:14′:04”) το ποσό των 8.000 € για δράσεις κατά covid-19 δηλώνοντας «παρόντες» και ενάμιση μήνα μετά, την 24η/5/2021 κάνουν προτάσεις για την αξιοποίησή του!

Ο τραγέλαφος δεν σταματά όμως εδώ και οι ανακοινώσεις των Ε.Δ. (29/5/2021) συνεχίζονται: «Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι όλα όσα πρότεινε ο κ. Κατσούλας θα εφαρμοστούν. Χαιρόμαστε που οι προτάσεις μας έγιναν δεκτές και αναμένουμε την υλοποίησή τους από την Δημοτική Αρχή». Πρέπει κάποιος να τους υπενθυμίσει ότι στη συνεδρίαση η Δημαρχιακή απάντηση ήταν (1:27′:57”): Χαίρομαι που η Δημαρχιακή αρχή και η παράταξή σας κινούνται στο ιδιο μήκος κύματος και πρέπει να σας πώ ότι : «ότι είπατε και προτείνατε έχουν ήδη υλοποιηθεί!». Ανάλογες απαντήσεις είχαν λάβει και από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Ελ. Μενούνου (1:34′:59”).

Πέραν του γεγονότος ότι είναι τελείως παράδοξο το να προβάλεις προτάσεις οι οποίες έχουν υλοποιηθεί, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά στις αντιλήψεις και στις κατανοήσεις του «τι» πραγματοποιείται και «πότε»!! Η πλήρης απουσία ουσιαστικού ελεγκτικού και δημιουργικού αντιπολιτευτικού ρόλου μέσω προτάσεων όμως δεν απαντά στο ερώτημα : «το γιατί όλα αυτά;». Η πιο ενδιαφέρουσα ίσως απάντηση που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι «στάση» αυτής της κατηγορίας, που εκφράζεται ως «δηθενιά αριστερίλα», θα εξυπηρετεί διαρκώς τα συμφέροντα κάποιων τρίτων. Όταν αυτό κοινωνικά συνειδητοποιηθεί τότε θα έχουν γίνει και ουσιαστικά βήματα ανέλιξης. Τα συμπεράσματα προφανώς δικά σας …….

Διαβάστε επίσης