Η Ιστορία της μεταστροφής από την απ΄ευθείας ανάθεση στη δημόσια δημοπράτηση.
Η δύσβατη μετάβαση από τα γεγονότα στις ερμηνείες και στην κρίση των Δημοτών!
Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……
Οι στρεβλώσεις και η προσπάθεια δημοτικών εντυπώσεων

Εμφάνιση Δημοτικής ασυμμετρίας !

Άγνοια ή σκοπιμότητα ;

Σε μια άλλη ορολογία θα έλεγε κανείς ότι : «το τόπι έχει αρχίσει να χάνεται ! ».

Η δημοτική ανακοίνωση η οποία αναφέρεται στο πρόγραμμα: «Kάθε μήνα ένα χωριό, κάθε χωριό μια ιστορία» από τυπική άποψη, δηλαδή από την άποψη της εμμονής στους τύπους και τις λεπτομέρειες και όχι στην ουσία, είναι μη ανεκτή γιατί ενώ αναγράφει : “Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης”, δεν  μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα :

Σε ποια πολιτική αντίληψη ή δημοτική απόφαση εντάσσεται η «αναγέννηση των χωριών» μέσω αυτού του προγράμματος με την προτροπή: «Ελάτε να ξαναζωντανέψουμε τα χωριά μας»;

Από άποψη σχολαστικισμού ως ερμηνείας στη βάση των χριστιανικών αρχών, το πρόγραμμα αυτό έχει εισηγηθεί το εκτελεστικό μέλος του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» Κα Ελίνα Μενούνου στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αυτού και έχει εγκριθεί ομοφώνως, ως θετική ενέργεια και με την παράμετρο του να μην παράξει κόστος. Ο δήμος δεν χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό ούτε με ένα ευρώ.

Από άποψη σημειολογίας, το πρόγραμμα αποτελεί και είναι μια προσωπική πρωτοβουλία της Κας Ελίνας Μενούνου ενός μέλους της Ανανεωτικής Συνεργασίας ως πλειοψηφούσας αρχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» και Αντιδημάρχου Πολιτισμού στο Δήμο. Η ανακοίνωση όμως για λόγους δημιουργίας εικόνας και εντυπώσεων αναφέρεται σε πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δήμος! Λάθος με σκοπιμότητα, έλλειψη γνώσης ή έλλειψη συνειδητοποίησης των θεσμών και της λειτουργίας των; 

 Στους παροικούντες την «Ιερουσαλήμ» θα πρέπει να επισημανθεί ότι το πρόγραμμα αυτό στο τέλος θα αποτιμηθεί με βάση όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ενός εκάστου. Μακάρι να αποτιμηθεί θετικά.

Από άποψη δημοτικής σημειολογίας ενδεχομένως να υποκρύπτει και μια προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου του ΝΠΔΔ «Ηλίας Κατσούλης» και μείωσης της σημασίας ύπαρξής του. Η σκοπιμότητα των τοποθετήσεων τόσο των «Ενεργών Δημοτών» όσο και της «Ομόνοιας» στην τελευταία συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου 2019 του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα άλλο θέμα, το ζήτημα του δημοτικού ωδείου Ευρωστίνης δημιουργεί εύλογα ανάλογα ερωτήματα στην ίδια κατεύθυνση.

Συμπερασματικά και πάνω απ΄ όλα θα λέγαμε ότι για να μειωθούν οι δημοτικές ασυμμετρίες οφείλουμε να χτίσουμε πρότυπα δράσης και υποδοχής, συστήματα δικαίου και καθηκόντων που να αληθεύουν, δηλαδή έναν κοινωνικό πολιτισμό ως μέρος της φύσης ενός πολιτισμού που αληθεύει. 

 

Διαβάστε επίσης