Η Ιστορία της μεταστροφής από την απ΄ευθείας ανάθεση στη δημόσια δημοπράτηση.
Η δύσβατη μετάβαση από τα γεγονότα στις ερμηνείες και στην κρίση των Δημοτών!
Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……
Οι στρεβλώσεις και η προσπάθεια δημοτικών εντυπώσεων

Ενημέρωση του επικεφαλής της Σύμπραξης Δημοτών Φάνη Μπρακούλια

Από την Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τον επικεφαλής της Φάνη Μπρακούλια εκθόθηκε η κατωτέρω ανακοίνωση-ενημέρωση :

“Σήμερα το πρωί, ημέρα Σάββατο και ώρα 8:07 πμ έλαβα ένα sms στο προσωπικό μου κινητό , το οποίο μου είχε αποσταλεί από χθές το βράδυ 23:24 με το εξής περιεχόμενο: «Αύριο συνάντηση για Πειρεώς 12:30 το μεσημέρι».
Τέλος!
Χωρίς άλλη προγενέστερη ενημέρωση από οιονδήποτε θεώρησα πως πρόκειται για λάθος αποστολή ή πιθανόν αστείο! Στην διάρκεια της ημέρας και σε συνέχεια τηλεφωνημάτων φίλων έγινε αντιληπτό ότι η πρόσκληση ήταν ισχυρή! Αναζητούμε την απάντηση του αν αυτό αποτελεί μεθόδευση ή αστειότητα …..
Το φαινόμενο του covid-19 δεν αποτελεί την αιτία του κλεισίματος διαφόρων καταστημάτων τραπεζών. Ειδικότερα το θέμα για την τράπεζα Πειραιώς και το κατάστημά της στο Δερβένι, απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο και τους συνδημότες μας στην Ευρωστίνη από την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τις αποφάσεις των ιδιωτικών πιστωτικών ιδρυμάτων (τραπεζών) που βασίζονται σε άλλα χαρακτηριστικά και τεκμαίρονται με πλήθος άλλων επιχειρημάτων από τα δικά μας. Επίσης δεν μπορεί να υιοθετηθούν ως μέτρα αντιμετώπισης οι Δημαρχιακοί εκβιασμοί «προτίμησης» . Απορούμε με την εμμονή της δημοτικής αρχής να δημιουργεί εντυπώσεις… Το ίδιο έργο είδαμε και με την Eurobank στο Ξυλόκαστρο!
Η δημοτική αρχή δεν επιτρέπεται να παίζει το ρόλο του «παρατηρησιολόγου». Παροδικά να διαπιστώνει και επικοινωνιακά να αυτοπροβάλλεται για το «τίποτα». Δεν μπορεί οι θεσμικοί διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου να υποκαθίστανται από τοποθετήσεις σε προσωπικές σελίδες του fb. Δεν μπορεί η αποστολή ενός sms στο κινητό και οι μεταγενέστεροι διάλογοι στο fb να είναι μέρος θεσμικής διαδικασίας.
Η πανδημία δημιούργησε νέες ταχύτητες στη χρήση της τεχνολογίας και θα πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά της. Είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και να μηδενίσει τις προκύπτουσες επιπτώσεις βοηθώντας τους δημότες μας, με ανάλογες δράσεις και μέτρα.
Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής οφείλετε να αποφασίσετε το τι θέλετε!!!
Θέλετε γόνιμο διάλογο, εποικοδομητική κριτική και σύνεση? Ο τρόπος που χειρίζεστε τα λίγα θέματα του δήμου άλλο καταδεικνύει. Ο νέος νόμος σας έδωσε την οριακή και απαιτούμενη πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής, αλλά τα «κοινά» απαιτούν ένα νέο μοντέλο άσκησης της δημοτικής εξουσίας, με συλλογικότητα, διαφάνεια, δημόσιο απολογισμό και διαδικασίες συμμετοχής και ελέγχου εκ μέρους του πολίτη. Αυτές ήταν και είναι οι αρχές και οι θέσεις μας!
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι θέλοντας να μείνουμε συνεπείς με τις θέσεις και τις αρχές μας, η «Σύμπραξη Δημοτών Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» θα απουσιάζει από τις πρόχειρες αυτές συναντήσεις.
Η Σύμπραξη Δημοτών δεν θα αποτελέσει τη Δημαρχιακή ορντινάτσα.

Ο Επικεφαλής της Σύμπραξης Δημοτών
          Φάνης Μπρακούλιας”

Διαβάστε επίσης