Νίκος Δήμας – ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής
Η Ιστορία της μεταστροφής από την απ΄ευθείας ανάθεση στη δημόσια δημοπράτηση.
Η δύσβατη μετάβαση από τα γεγονότα στις ερμηνείες και στην κρίση των Δημοτών!
Ο τρίτος πόλος σε κατεύθυνση συρρίκνωσης ……..
Η «ευβουλία» στη διαχείριση του δημοτικού διαλόγου.
Δημοτική πολιτική και κανονιστική ηθική
Η στασιμότητα του “αυτονόητου”
Ενδείξεις υποχρεωτικότητας για την κατάρτιση υποβολής δημοτικών συνδυασμών και δημοτικές προσεγγίσεις
Εν είδει απολογισμού …
Από την κόλαση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού στην αρχή της δημοσιότητας!
Άνευ κριτηρίων αξιολόγησης οι δημοτικές επιχορηγήσεις για το 2021!
Η διεύρυνση των αρχών Διαφάνειας και Δημοσιότητας σε δημοτικό επίπεδο
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και η δημιουργία εντυπώσεων ως εργαλείο της συντηρητικής «αριστεράς».
Διαρκώς εκτός και άνευ λόγου και ουσίας …….
Η προσχηματική ομοφωνία ως αποτέλεσμα του μαθήματος “έκθεση ιδεών”
Προσεγγίζοντας μια προσχηματική δημοτική ομοφωνία
Εικονική πραγματικότητα: Κτήριο «Ειρηνοδικείου» και ΕΛΚΕΘΕ
Σημειώσεις δημοτικού προσκηνίου και παρασκηνίου ……

Καλοκαιρινές δημοτικές ενδείξεις . . . . .

Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το να δηλώνει μια παράταξη «συμμετοχή» στα πλαίσια προγραμματισμού συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου και να μην παρίσταται συνολικά στη συνεδρίαση αποτελεί φαινόμενο για «γέλια και για κλάματα».

Αυτό συνέβη στη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου 2020 του Δ.Σ. του Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης η οποία δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Οι στάσεις αυτές  δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού σε θεσμοθετημένες διαδικασίες λειτουργίας αλλά και έλλειψη ουσιώδους ευθύνης για το ρόλο που έχει  ανατεθεί (ως εκλογικό αποτέλεσμα) από πλευράς δημοτών σε κάθε δημοτική «παράταξη».

Φαίνεται ότι οι συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες συνιστούν δύσκολες υποθέσεις στη νοοτροπία λειτουργίας των δημοτικών παρατάξεων. Ορισμένοι δείχνουν με την άναρχη στάση τους να μη δεσμεύονται για τίποτε σχετικά με το δημοτικό λόγο που εκφέρουν στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου. Η εμμονή στο ένδοξο παρελθόν με την περαιτέρω ανάγκη για υστεροφημία και οι ενδείξεις πολυανεξαρτησίας συνιστούν πορεία παραίτησης της αναλογούσας ευθύνης και αποτελούν σημάδια παραταξιακών αποσυνθέσεων. Βεβαίως, η μη εμπλοκή σε εσωτερικά θέματα δημοτικών «ομάδων» θα πρέπει να αποτελεί στάση αρχής για τους συμμετέχοντες χωρίς να απαιτείται περαιτέρω ενασχόληση με τις παρουσιαζόμενες «γραφικότητες».  

Η παλινωδία στον καθορισμό σαφούς θεματολογίας αποτελεί αδυναμία διαχείρισης και οδηγεί σε ερμηνείες για υποκρυπτόμενες σκοπιμότητες. Ορισμένοι είχαν επισημάνει ορθώς ότι η «κληρονομική» υστεροφημία των έργων δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο διαχείρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω covid-19. Τα θέματα που αναδεικνύονται κάθε καλοκαιρινή περίοδο σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του παραλιακού μετώπου του Ξυλοκάστρου θα πρέπει να προβληματίσουν γενικότερα και εφόσον θεωρηθεί ως ημιτελής η παραλιακή ανάπλαση έτσι όπως εμφανίζεται σήμερα, θα πρέπει να επαναξιολογηθεί προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάπλαση προς όφελος όλων.

Διαβάστε επίσης